Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79. yılında yurt genelinde olduğu gibi Nevşehir’de de törenlerle anıldı.

Çelenk Sunma Töreni’nin ardından Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde program devam etti.

Programa Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Vali Yardımcısı Nevzat Sinan, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Siyasi Parti İl Temsilcileri,protokol üyeleri, daire ve okul müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Program kapsamında Vali İlhami Aktaş, ilk olarak resim sergisinin açılışını yaptı ve resim sergisini gezdi.
Kültür Merkezindeki program ise Saygı Duruşu veardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmaların ardından Özel Altın Yıldız Koleji öğrencileri ve öğretmenleri gün ile ilgili şiirler okudu. Buradaki anma programı,  öğrencilerin “Atatürk” konuluOratoryoyu seslendirmeleri ile sona erdi.
Daha sonra İlkokul, Ortaokul ve Liseler arası Kompozisyon ve Şiir dalında yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali İlhami Aktaş tarafından verildi.
Vali Aktaş, etkinliği sunan öğrencilere ve programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti ve öğrencilerle günün anısına hatıra fotoğrafı çekindi.