Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için düzenlediği 11. Kapadokya Kadın Buluşması’nı 1600’e yakın sığınmacı, mülteci ve Türk kadının katılımıyla gerçekleştiriyor.
 
Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD), bu yıl “Kadınlar güçlüdür!” temasıyla 11’incisini düzenlediği Kapadokya Kadın Buluşması’nda Nevşehir, Gaziantep, Konya, Kırşehir, Niğde, Kayseri, Adana, Aksaray, Yozgat, Osmaniye ve Mersin’de ikamet eden sığınmacı, mülteci ve Türk kadınları 10 Mart Cumartesi Kapadokya’da bir araya getiriyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinlik, farklı coğrafyalardan gelen kadınların yaşadıkları benzer sorunlara dikkat çekmeyi, kadınlar arasındaki dayanışmayı güçlendirmeyi ve yerel halk ile sığınmacı ve mülteci kadınlar arasındaki sosyal uyuma katkı sağlamayı amaçlıyor.
 
Kadınları ortak bir zeminde bir araya getirmenin yanı sıra Kapadokya’nın eşsiz güzelliğiyle karşılaştırmayı da hedefleyen etkinlik kapsamında Uçhisar Kalesi, Üç Güzeller, Devrent, Avanos, Çavuşin Kilisesi, Göreme ve Paşabağları gibi tarihi yerlere kültür gezileri de yapılacak. Bu buluşma için Kapadokya’nın seçilmesinde uğradıkları zulüm ve baskı sebebiyle Kapadokya’ya sığınan insanların hikâyesi önem taşıyor. 
 
Mülteci Kadın Bohçası ilk kez Kapadokya’da sergilenecek
SGDD Ankara Çok Yönlü Destek Merkezi öncülüğünde başlatılan Mülteci Kadın Bohçası, tüm Türkiye’den pek çok kadının katılımıyla gerçekleştirildi. Kadınlara yaşatılan sorunları paylaşmak, kadınların talep ve dileklerini iletmeleri amacı taşıyan kampanyada ortaya çıkan ortalama 50 metrelik çalışma, ilk kez 11. Kapadokya Kadın Buluşması’nda sergilenecek.
 
SGDD hakkında
1995’te Ankara merkezli olarak çalışmaya başlayan SGDD, 46 şehirde 72 saha ofisiyle faaliyetlerini sürdürüyor. UNHCR, UNICEF, UNFPA, UNWOMEN, WHO ve AB olmak üzere uluslararası kuruluşlar ile Göç İdaresi Genel Müdürlüğü gibi ilgili kamu ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğine dayalı çalışmalar gerçekleştiriyor.
 
SGDD, 20 yılı aşkın deneyimiyle Türkiye’de yaşayan mülteci ve sığınmacılara temel haklar ve sorumluluklar, sosyal destek mekanizmaları ve hizmetlere erişim gibi alanlarda kapsamlı sosyal ve hukuki danışmanlık sağlarken çok yönlü ve kalıcı projelere imza atıyor.
Bu anlamlı etkinliğimizde siz değerli basın mensuplarını da aramızda görmekten mutluluk duyarız.
 
Program:12:30 – 14:30(Avanos AmfiTiyatrosu)
 
İletişim: Burç Tuna: 0549 551 55 79
Buse Kaynarkaya: 0553 038 36 22