Hastanemizde  29 Haftalık olarak erken doğan bir bebek , hastanemizin Helikopter pistine inen 112 Acil Hava Ambulans Helikopteri ile kısa sürede Konya Eğitim ve  Araştırma Hastanesine  nakledilerek,  bebek yaşam destek ünitesine bağlandı.

 

Daha öncede Nevşehir de tarlalarda doğal oluşan mantarları toplayan, yiyerek zehirlenen ve hayati tehlikesi olan, baba ve iki çocukları için  Sağlık Bakanlığından 112 Acil Hava Ambulans Uçak istenmiş ve İzmir deki Tıp Fakültesi Araştırma Hastanelerine nakilleri yapılmıştı.

 

Ankara, İstanbul, Antalya, Kayseri, Diyarbakır, Erzurum, İzmir, Çanakkale, Bursa, Afyon, Konya, Adana, Samsun, Trabzon ve Van olmak üzere 15 ilde konuşlandırılan 17 helikopter, belirlenen sorumluluk alanlarındaki illere operasyon merkezinin yönlendirmesiyle en kısa zamanda ulaşarak sevkleri gerçekleştiriliyor.

 

Kayseri’den havalanarak Nevşehir den aldığı hastaları hastanelere taşıyan 112 Acil Hava Ambulansı en fazla trafik kazaları için havalanırken, bunu , iş kazaları (uzuv kopması),  yeni doğan bebek ile ilgili vakalar takip ediyor.

 

Nevşehir 112 Acil  İl Ambulans Servisi Başhekimliğinden aldığımız  bilgilere göre yıllar itibari ile  Dr. İ. Şevki Atasagun Nevşehir Devlet Hastanesi Acil Servisinden  112 Acil Hava Ambulans Helikopter ve Hava Ambulans Uçakla  diğer illere vaka nakli istatistiği şu şekildedir.

 

NEVŞEHİRDEN YILLARA GÖRE HAVA AMBULANS HELİKOPTER VE AMBULANS UÇAK NAKİL İSTATİSTİĞİ
  112 Acil Hava Ambulans Helikopter 112 Acil Hava Ambulans Uçak
2011 Yılı  5 Acil Vaka Nakli  1 Acil Vaka Nakli
2012 Yılı  4 Acil Vaka Nakli  2 Acil Vaka Nakli
2013 Yılı ilk 6 ay  2 Acil Vaka Nakli  3 Acil Vaka Nakli
TOPLAM   Helikopterle 11 Acil Vaka Nakli yapıldı Uçakla  6 Vaka Acil Nakli yapıldı