Göreme beldesindeki festivalde yemek yarışmaları düzenlendi, ev hanımlar yaptıkları yemeklerle kıyasıya yarıştılar.
Nevşehir'in Göreme beldesinde "14. Kapadokya Geleneksel Yemek Festivali" düzenlendi.
Göreme Belediyesinin organizasyonunda ve Türkiye Aşçılar Federasyonu, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi, Kapadokya Meslek Yüksek Okulu ve Kapadokya Aşçılar Derneği'nin iş birliğiyle düzenlenen bölgenin yöresel tatların yer aldığı festivalde, katılımcılar jüri üyelerinden tam puan alabilmek için sunumlarda bulundu.
Çorba, ana yemek ve tatlı kategorilerinde düzenlenen festivalde, yarışmacılar ürünlerini jüri üyelerinin beğenisine sundu. Federasyona üye aşçılar farklı şekiller verdikleri bal kabağı ve karpuzları sergiledi.
Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, bölgede unutulmaya yüz tutan lezzetlerin kayıt altına alınması amacıyla festivalin düzenlendiğini belirterek, "Annelerimizin, ninelerimizin yaptığı unutulan lezzetleri gün yüzüne çıkarıp gelecek nesillere aktarmak amacıyla bu festivali düzenliyoruz. Bunları sadece bölgemize, ülkemize değil tüm dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz." dedi.
Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz de yemeklerin tanıtılmasının ülke ekonomisine katkı sağladığını vurgulayarak, federasyonlarının yurt içi ve yurt dışında Türk mutfağını tanıtmak amacıyla festival ve yarışma düzenlediklerini söyledi.
Ülkenin zenginliklerini sergilemek istediklerini dile getiren Açıkgöz, "Bunun ülkemize katkısı çok önemli. İnsanlar burada yedikleri yemekleri kendi ülkelerinde de yemek isteyecek." diye konuştu.
Konuşmaların ardından, 39. TRT 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği etkinlikleri kapsamında Nevşehir'de bulunan Moldovalı ve Sudanlı çocuklar gösteri sundu.
Jürinin değerlendirmesi sonrasında festivalde dereceye giren ev hanımlarına ödül verildi. Farklı kategorilerdeki birincilere buzdolabı, ikincilere bulaşık makinesi, üçüncülere ise elektrikli semaver hediye edildi.
Festivale Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir İl Jandarma Komutanı, Yusuf Ziyaddin Cavlak, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici, Belediye meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Program içerisinde Gülşehirli ozan Sadık Gül’de mini bir dinletide bulundu.Ayrıca Kanal 7 televizyonu porogramcısı Kürşat ise hem Göremeli ev hanımları ile hemde Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil ile röportaj yaptı.
Programın sonunda ise konserden dönen misafir öğrencilere Göreme Belediyesi tarafından Belediye etkinlik alanında mangalda köfte ikram edildi.
Yarışmada dereceye girenler;
Ana Yemek Dalında
1-Zehra DEMİRCAN
2-Ayşe ŞİŞMAN
3-Fatma BİLİK
 
Çorba Dalında
1-Emine SOLAK
2-Omca TAŞKIN
3-Selma AKBUZ
 
Tatlı Dalında
1-Sıdıka MIZRAK
2-Fatmanur BUDAK
3-Latife ÖZDEMİR