Ürgüp Kaymakamlığı, Ürgüp Belediyesi, Sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katılımıyla 15 Temmuz şehitlerini anma, demokrasi ve milli birlik günü etkinlikleri Ürgüp'te başladı.
FETÖ/PDY'nin darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'un birinci yılı dolayısıyla Nevşehir'in Ürgüp İlçesinde 15 Temmuz Şehitlerini anma, Demokrasi ve Milli birlik günü programları başladı.
Ürgüp'ün Ortahisar Kasabasında bulunan şehit mezarlıklarının ziyaret edilerek şehitlerin kabri başında anıldığı programa Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Garnizon Komutanı Per.Üstg. Timur Budak, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız , İlçe Jandarma Komutanı Okan Özcan, İlçe Emniyet Müdürü Baki Yılmaz, Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç, Siyasi Parti Temsilcileri, Daire Müdürleri ile vatandaşlar katıldı.
Kabristan ziyaretinden sonra, Öğle namazının ardından Ürgüp Musalla Camiinde 15 Temmuz Şehitleri ve tüm Şehitlerin ruhu için Mevlid-i Şerif programı düzenlendi.  
Ürgüp'te 15 Temmuz Şehitlerini anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri 16 Temmuz sabah namazına kadar hafta boyunca devam edecek.