2 Eski Beldenin Borcu, Gülşehir’i Yordu

NEVŞEHİR(MHA) 30 Mart yerel seçimleriyle birlikte tüzel kişiliklerini kaybeden iki beldenin borcu Gülşehir belediyesini epey yordu ve yormaya da devam edecek.

Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy çalışmalar hakkında açıklamalar yaparken, mahallemiz olan eski beldelerin getirdiği maddi sorunlara dikkat çekti.

Başkan Arısoy, çalışmalarını sürdürürken bir yandan yeni projelerin hayata geçirilmesi için yoğun mesai harcadıklarını, fakat Tuzköy ve Karacaşar dan gelen maddi külfetin büyük engel teşkil ettiğini belirtti. Kapanan belediyelerle ilgili yeterli donelerin olmadığını vurgulayan başkan Arısoy, özellikle Tuzköy de kara düzen belediyecilik anlayışının hâkim olduğu kanısına vardıklarını dile getirdi.

Arısoy, “İlçemize mahalle olarak katılan Tuzköy ve Karacaşar Belediyelikleri döneminden kalan borçlar her anlamda bir duvar gibi karşımıza çıkıyor. Projeleri hayata geçirmemizi de kısmen engelliyor. Gelen personel sıkıntılı, geçmişe dair birçok alacağı var. Tüm bunlarla mücadele ederken asli görevlerimizden fedakârlık etme zorunda kalıyoruz ve bunun içinde fazla mesai yapıyoruz. Tuzköy Belediyesi’nden gelen işçilerimizin yaklaşık 80 bin Lira alacağı var. 7 işçiden sadece biri parasını zamanında ve tamamını alıyor, diğerlerine ödeme yapılmıyor. Hemen bunları ödeme planına aldık. İki taksite bölerek ilkini ödedik. Çalışan arkadaşlarımızın mağduriyetini giderdik. Hiçbir neden, alın terinin karşılığını vermekten alıkoymaz.’’ Dedi.