Kastamonu’nun İnönü Mahallesi’nde ikamet eden Mehmet Bakır, ailesiyle birlikte tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret etmek amacıyla geçen yıl yaz döneminde Kapadokya bölgesinin merkezi Nevşehir’e geldi. Bölgenin değişik merkezlerini ziyaret eden  Bakır,bu arada aracını otoparka park etti. 
Gezisi sonrasında park görevlisinin aracının cam sileceğine bıraktığı 2 TL’lik makbuzun bedelini ödemek için otopark görevlisini bir türlü bulamayan Mehmet Bakır, Kastamonu’ya döndü.
Kastamonulu Mehmet Bakır, Nevşehir Belediye Başkanlığı’na bir dilekçe ile başvuruda bulunarak park ücretini neden  ödeyemediğini ayrıntılı bir şekilde ifade etti. Bakır, dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:  “2017 yılı yaz ayında Kapadokya bölgesine ailemle yapmış olduğum seyahatte, ilinize de misafir olmuştuk. Bu seyahatimde Nevşehir merkezde aracımı yol kenarına park etmiştim. 1 saatten fazla kaldığımı biliyorum, ama toplam ne kadar süre park ettiğime emin değilim. Geri döndüğümde aracın camında otopark ücretine ait ekte sunduğum bilet bulunmaktaydı. Park ücretini ödemek için görevliyi aradım, ancak o esnada bulamadım ve ücret ödemeden hareket etmek zorunda kaldım. Belediyenize olan bu borcumu bu şekilde ödemek istiyorum. Ekte sunduğum ücretin kabulünü arz ederim.” 
Kastamonulu  duyarlı vatandaş Mehmet Bakır’ın 19 Nisan 2018 tarihinde Nevşehir Belediye Başkanlığına gönderdiği dilekçe işleme alındı ve gerekli  işlemler yapıldı.