Nevşehir'de kar yağışından sonra yollar adeta köstebek yuvasına döndü. Vatandaşlar ise, yolların yapılmamasına ise tepki gösterdi. Özellikle Avanos yolu 2000 Evler mahallesinde sık rastlanan çukurlu yollar sürücülere zor anlar yaşatıyor. Bu yollarda sürücüler, çukurlara girmemek için adeta direksiyonda cambazlık yapar hale geldiler. Vatandaşlar, kışın köstebek yuvasına dönen yolun bir an önce yapılmasını istedi.

KÖSTEBEK YUVASINI ANDIRIYOR

Nevşehirdeki cadde ve sokakların özellikle de şehiriçi güzergahının bulunduğu yollar adeta köstebek yuvasına dönmüş durumda. İl genelinde etkili olan kar yağışıyla birlikte yollarda oluşan çukurların derinlikleri 10 ile 20 santim metreyi bulurken, genişlikleri ise, 30-40  santimetreyi buluyor.  Yağışlar nedeniyle çukurlarda oluşan su birinkitileri ise  kazalara davetiye çıkarıyor.

"CAMBAZ BİLE ZOR GİDER BU YOLLARDA"
Yollarda araçların güçlükle ilerlediğini söyleyen Mehmet Özbek isimli bir sürücü, Nevşehir'de araç sürebilen bir sürücünün, dünyanın her yerinde sürebileceğini savunarak, "Yollarda zik-zak yapmak gerekiyor cambazlık işi bu iş. 2 ayda bir lastik değiştiriyoruz. Aracımız zarar görüyor. Cantlar zaten yamuk. Rot balansa girse rot balans kabul etmez. " dedi.


LASTİKÇİLER BAYRAM ETTİ
Öte yandan çukurlaşmış yollar bazı araçların lastiklerine hasar verdi. Lastikleri patlayan veya patlamak üzere olan sürücüler soluğu lastikçide aldı. Lastikçilik işi ile uğraşan esnaflar, işlerinin arttığını ve bu artıştaki sebebi yolların kötü olması olarak gördüğünü söylediler.

Burası da Alibey cami yanındaki yoldan bir görüntü...


İşte Burası da 15 temmu mahallesi Alparslan Türkeş caddesi