Nevşehir Valiliği toplantı salonunda 2016 yılı Ekim ayı İl Koordinasyon Kurul Toplantısı Nevşehir Valisi İlhami AKTAŞ başkanlığında yapıldı.
Toplantıya Bölge Müdürleri, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf KAYA, Kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, daire müdürleri ve basın mensupları katıldı.
  Vali AKTAŞ, toplantının açılış konuşmasında;
“2016 yılı Yatırım Programlarının uygulanmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararının 21. Maddesi, İl Koordinasyon Kurullarının yılda 4 kez yapılmasını öngörmektedir.
 Bildiğiniz gibi 2016 3. Dönem toplantısı 22 Ağustos tarihinde yapılmıştı. Bugün ise, 4. Dönem Toplantısını icra etmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor toplantımızın başarılı geçmesini temenni ediyorum.
 Dönem içinde karşılaşılan ve karşılaşılması muhtemel aksaklıkların ve koordinasyon gerektiren konuların yatırımcı kuruluşlarımızca bugün burada dile getirilerek önlem alınması gerekmektedir.
           Değerli Koordinasyon Kurulu Üyeleri, Yatırımcı kuruluşlarımızdan alman Kuruluş Dönem Raporları ve Yatırım Projeleri İzleme Raporları doğrultusunda hazırlanan Dönem Değerlendirme Raporunda Toplam 231 projenin bulunduğu görülmektedir. Bu projelerden 73’ü tamamlanmış, 137’si devam etmekte, 12 proje ihale aşamasında, 9 projeye ise hiç başlanılamamıştır.
İlimizde yürütülen projelerin toplam parasal tutarı 1 milyar 49 milyon 944 bin 618 TL’dir. Önceki yıllarda 312 milyon 512 bin 625 TL harcanmış, yılı ödeneği 221 milyon 195 bin 329 TL olup, dönem sonu harcaması ise 128 milyon 829 bin 619 TL olarak gerçekleşmiştir.
Değerli Kurul Üyeleri, yatırımlarımızın temel amacı, vatandaşlarımızın refah ve mutluluğunu artırmaktır. Bu açıdan yatırımcı kuruluşlarımızın 2016 yılı programları gereği, yıl içinde bitirmeleri gereken projelerini, elbirliği ve dayanışma içerisinde mutlaka sene sonuna kadar tamamlamalarını, 2017 yılma sarkıtmamalarını rica ediyorum.
Yatırımcı kuruluş temsilcileri, ilçe ziyaretlerinde ve ilçedeki yatırımları konusunda ilçe kaymakamları ve ilçe belediye başkanlarıyla mutlaka işbirliği halinde olmalı ve bilgi alışverişinde bulunmalıdırlar.
Kuruluşlarımızın koordinasyon içinde başarılı çalışmalar yapacağma inanıyor, toplantımızın hayırlara vesile olmasmı temenni ediyor ve 2016 yılının yatırımlarımız açısmdan verimli bir yıl olarak tamamlanmasını diliyorum.”dedi.
Nevşehir Valisi İlhami AKTAŞ’ın konuşmasının ardından ise bölge müdürleri, daire müdürleri yapılan projeler hakkında kurul üyelerine bilgiler verdi.


Nevşehir’de 4.dönem İl Koordinasyon Kurul Toplantısı yapıldı
Nevşehir’de 4.dönem İl Koordinasyon Kurul Toplantısı yapıldı
Nevşehir’de 4.dönem İl Koordinasyon Kurul Toplantısı yapıldı