Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Süleyman ÖZGÜN, İl Özel İdaresi 2017 yılı Yatırım ve Çalışma Programının hazırlanarak onaylanması hakkında bilgi verdi.

5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunun 26. maddesi gereğince hazırlanan İl Özel İdaresi 2017 Yılı Yatırım ve Çalışma Programı, İl Encümeninin 06.09.2016 tarih ve 316 sayılı kararı ile incelenerek İl Genel Meclisine, İl Genel Meclisinin Eylül ayı toplantısı 5.birleşiminde ise araştırılarak incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmiştir.

     Plan ve Bütçe Komisyonu, İdarenin hazırlamış olduğu 2017 Yılı Yatırım ve Çalışma Programı üzerinde, Merkez İlçe ve İlçe İl Genel Meclis Üyelerini bizzat komisyon toplantısına davet ederek her ilçenin sınırları içinde bulunan köylerine ait eksikliklerini tespit etmek suretiyle çalışma programını oluşturmuştur.

Plan ve Bütçe Komisyonu, 2017 Yılı Yatırım ve Çalışma Programını İl Genel Meclis üyelerinin talep ve istekleri doğrultusunda;153 adet köyümüzün ihtiyacı olan yol, kanalizasyon, içme suyu, imar, eğitim alanlarında yapılacak hizmetler olarak hazırlamış ve İdarece düzenlenen yatırım ve çalışma programına ilavelerde bulunmuştur. Programa alınacak olan hizmetlerin maliyetlerine göre ise 2017 yılı İl Özel İdaresi Bütçesine ödenek ayrılması ve yatırımların gerçekleştirilmesini kapsayan raporunu hazırlayarak İl Genel Meclis Başkanlığına sunmuştur.

     Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan 2017 Yılı Yatırım ve Çalışma Programı raporu İl Genel Meclisinin Ekim ayı toplantısında görüşülerek, alınan İl Genel Meclis Kararı Valilik Makamının onayına sunulacaktır.

     İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi olarak 153 adet köyümüze 2016 yılında olduğu gibi 2017 ve 2018 yıllarında da hizmetlerimiz devam edecektir.