TRT 39. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği Açılışı Nevşehir'de Kapanışı ise Göreme'de 14.Kapadokya Göreme Geleneksel Yemek Festivaliyle son bulacak.

TRT ile Nevşehir Valiliği koordinesinde 39.TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği için çalışmalar tamamlanama aşamasına geldi.

Tüm Dünya çocukları Kapadokya'nın başkenti Nevşehir'de buluşacak.
18 Nisan 2017 tarihi ile başlayacak kutlamalar 9 gün boyunca Nevşehir merkezi ile birlikte Avanos ve ÜRgüp ilçeleriyle Göreme beldesinde yapılacak farklı organizasyonlara ev sahipliği yapacak.

Ayrıca 23 Nisan etkinlikleri kapsamında ünlü sanatçılar Yusuf Güney ve Emre Aydın Nevşehir'de halka ücretsiz konser verecekler.

Konu hakkında açıklamada bulunan Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil; TRT 39. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği Programı Nevşehirde. Kapanış 25 Nisanda Göremede yapılacak olup, 14.Kapadokya Göreme Geleneksel Yemek Festivalimizde 25 Nisan 2017 de Göremede Gerçekleştireceğiz.  Bütün Kardeşlerimiz ,Dostlarımız Davetlidir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında gerçekleştirilecek olan 39. TRT 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, 18- 26 Nisan 2017 tarihleri arasında #Kapadokya'da yapılacak. Yaşları 9-13 arasında değişen misafir çocuklar, Nevşehir Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlediği çocuklu ailelerin yanında, kendi yaşıtları “Kardeş Çocuklar” tarafından ağırlanacak. 

Şenliğe katılan ülkeler: Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Bangladeş, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Fas, Filistin, Gürcistan, Gine Cumhuriyeti, Irak, Kırgızistan, Kosova, Kırım Özerk Cumhuriyeti, KKTC, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Moğolistan, Moldova, Moldova-Gökoğuz Otonom Bölgesi, Romanya, Rusya Federasyonu Saha (Yakutistan) Cumhuriyeti, Seyşeller, Sırbistan, Sudan, Ukrayna.


23 Nisan'da açılacak Çocuk Ülkesinde Nevşehir ve yakın illerden gelen çocuklar, sevdikleri çizgi film kahramanlarının dünyalarında vakit geçirebilecek, birçok kurum ve kuruluştan hediyeler alacaklarıı şenliği TRT Çocuk Kanalı düzenliyor. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, Büyük Millet Meclisinin açılması ile beraber Türk çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Çocuk Bayramı,1979’dan bu yana TRT’nin organizasyonuyla “TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği” adıyla uluslararası düzeyde kutlanan ilk ve tek çocuk bayramı olmuştur.