Gülşehir Şehit Hamide Sibel Çetinkaya Anadolu Lisesi Tarih ve Yaşam Kulübü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftası etkinlikleri kapsamında Ürgüp Zemi Vadisinde öğretmen ve öğrencilerden oluşan 150 kişilik bir ekiple“Milli Egemenlik Zemi Vadisi Doğa Yürüyüşü” gerçekleştirdi.

Tarih Yaşam kulübü danışman öğretmeni Tayfur URGENÇ; 23 Nisan’ın, Milli Egemenliğin, Demokrasinin önemini katılımcılara aktardıktan sonra Zemi Vadisi ile ilgili bilgi verdi. Tayfur URGENÇ “İş ve Okul yaşamının stresini atmak, doğayla iç içe olmak, vadinin tabanında bizi bekleyen bülbül sesleri ile dinlenmek, güvercinlerin kanat çırpınışları ile hareket etmek, kekik, ayva, elma, papatya, gelincik, armut erik vb. bin bir renk çiçeklerini koklayarak, zaman zaman doğal köprülerden, suların üzerinden atlayarak ve iple tutunup yamaçlardan inerek vadi yürüyüşünü tamamlayacağız. Hep birlikte tabiatın uyanışına tanıklık edeceğiz.  Hepinizin Milli egemenlik bayramı kutlu olsun.” diyerek,  23 Nisan Pazar saat: 10.00’da vadi yürüyüşü startını verdi.

Yürüyüş saat:15.30’da Göreme Açık hava Müzesinin bulunduğu alanda sona erdi. Burada katılımcılara Yemek-ayran ve su ikramında bulunuldu.  Okul Müdürü Nuh KORKMAZ; “Okul olarak artık sosyal kültürel etkinlikleri ve vadi yürüyüşlerini her yıl rutin hala getirdiklerini, başta Gülşehir ilçemizdeki vadiler olmak üzere fırsat buldukça öğrenci ve öğretmenlerimizle bu etkinlikleri yaparak Vadilerimizin  tanıtımını yapmaya çalışıyoruz..   Hem de öğretmenlerimizi iş ve şehir yaşamanın stresinden kurtarmak,  öğrencilerimizin hem çevremizi tanımalarına yardımcı olmak hem de moral değerlerini yükseltmeyi hedeflemekteyiz. Böylece turizm değerlerimizi tanıtarak hem de doğa ile içi içe olarak, vadilerin gizemli yolculuğunda yüzbinlerce yıllık oluşuma tanıklık ediyoruz. Bu amaçlarla 23 Nisan Milli Egemenlik Vadi Yürüyüşü etkinliğini hazırlayan Tarih Yaşam kulübümü öğretmenimiz Tayfur URGENÇ ve üyelerine, bizlere bu yürüyüşte vadinin her metresini anlatarak bilgilendiren İsmail DEMİREL hocamıza, öğretmen arkadaşlarıma ve değerli öğrencilerime teşekkür ediyorum” dedi. 

Öğrencilerden Tarih Yaşam Kulübü Başkanı Büşra ACER; “Sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında Milli Egemenlik Zemi vadisi yürüyüşünü gerçekleştirdik. Büyük bir mutluluk yaşadım, yaklaşık 130 arkadaşım vadinin içinde kuş sesleri arasında güzel bir vakit geçirdik. Tüm arkadaşlarım soğuk, rüzgâr ve yağmura aldırış etmeden güzel vakit geçirdi. Heyecanlandık, doğal köprülerden geçtik. İple iniş mükemmeldi. Hayatımda en fazla fotoğrafı burada çektik, çekildik. Çok güzel bir vadi ve çok güzel bir gün geçirdik.” dedi.