Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 2 Nolu Çim Sahada gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, ilk olarak Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Temsili Vali Muhammed Yılmaz Turgut ve beraberindeki Temsili İl Jandarma Komutanı ve İl Emniyet Müdürü olan çocuklarla birlikte, törene katılan çocukların ve vatandaşların bayramını kutlaması ile başladı.
23 Nisan Ulusal  Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinliklerine Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Serhan Kibar, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Hüseyin Arslan, JAKEM Komutanı Jandarma Albay Şemsiddin Çetin, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, kamu kurumu ve kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Program; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine binaen konuşmalar yapıldı. Akabinde okul öğrencileri tarafından şiirler okundu ve oyunlar oynadı.
Okul öğrencileri tarafından yabancı ülke ve yerel halk oyunları gösterisinin ardından program Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığı (JAKEM)’de,  devriye, bomba ve uyuşturucu arama, narkotik ve tütün aramalarında eğitimli hale getirilen köpeklerin gösterisi ile devam etti.
Kutlamalarda daha sonra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali İlhami Aktaş ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
Vali İlhami Aktaş, programın düzenlenmesinde emeği geçen öğrenci ve öğretmenlere teşekkür ederek, başarılar diledi.