Nevşehir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, gerçekleştirilen bir dizi etkinlikle kutlandı.

Nevşehir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle ilk tören Nevşehir Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirildi.

Atatürk anıtına Nevşehir Milli  Eğitim Müdürü Osman Şimşek tarafından çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile devam eden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına  elverişsiz hava şartları nedeniyle Damat İbrahimpaşa Spor Salonunda devam  edildi.

Buradaki törende ilk olarak  Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, törenlere katılan çocukların ve vatandaşların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Tören sunuculuğunu Özel Altınyıldız Koleji İlkokulu 4 sınıf öğrencileri Efe Kahveci ve Elif Azra  Bilek’in yaptığı kutlama törenlerinde ilk olarak başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde de İstiklal Marşımız söylendi.

 

Törende daha sonra Özel Kardelen Koleji Ana Okulu öğrencilerinin yaptığı yer hareketleri ,törenleri izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Yer hareketlerinde 4 yaşındaki Serra Açıkgöz, yaptığı birbirinden güzel hareketlerle izleyicilerden bol alkış aldı.

Özel Altınyıldız Koleji öğrencilerinin halk oyunları gösterisi de törene katılanlar tarafından ilgiyle izlendi.

Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı At-Köpek Eğitimi ve Meslek Edindirme Kurs Merkezi Komutanlığı (JAKEM) de eğitilen çeşitli ırklardaki köpekler, köpek itaat eğitimi ve  engel aşılması  gösterisi büyük ilgi gördü.

 Kutlamalarda ayrıca öğrenciler arasında çuvalla yürüme yarışı da yapıldı.

 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının sonunda,23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle okullar arasında düzenlenen  çeşitli sportif müsabakalarda dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyaları Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler tarafından takdim edildi.