29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Nevşehir'de de değişik etkinliklerle kutlanacak. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 94'üncü yıldönümü kutlamaları Nevşehir programı belli oldu. Buna göre 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Nevşehir'de, 28 Ekim cumartesi günü Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayacak.
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yılı, Nevşehir'de  yine coşku, birlik ve beraberlik içerisinde kutlanacak. 
Nevşehir'de yapılacak Cumhuriyetin kuruluşunun 94. yılı kutlama programı 28 Ekim 2017 Cumartesi günü çelenk töreni ile başlayacak. Cumhuriyet Bayramı nedeniyle ilk olarak 28 Ekim Cumartesi günü Valilik önündeki Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirilecek törende, çelenkler sunulacak ve devamında ise bir dakikalık saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okunacak.
Tebriklerin kabulü ise Nevşehir Valisi İlhami Aktaş tarafından 29 Ekim 2017 Pazar günü saat 10.00'da Valilik makamında yapılacak. Şehir Stadı'ndaki kutlama programı ise tebriklerin kabulünün ardından saat 13.00'de başlayacak.  Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Vali İlhami Aktaş gerçekleştirecek. Daha sonra ise öğrencilerin şiirlerini okuması, Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkez Komutanlığı (JAKEM)'in gösterisi ve geçit töreni ile kutlama programı sona erecek.
Cumhuriyetin 94. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenecek Cumhuriyet Kokteyli ise saat 19.00'da merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesinde bulunan Kapadokya Lykia Lodge Oteli'nde gerçekleştirilecek.