Avanos’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı.
Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığının Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. 30 Ağustos Zafer Bayramının 94. yıl dönümü kutlamaları günün anlam ve önemini belirten konuşma ile devam etti.
Jandarma Astsubay Çavuş Bekir BOSTANCI günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Avanos Anadolu Lisesi ile Avanos Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri tarafından şiirler okundu.
Atatürk Anıtı önündeki tören sonrası Avanos Kaymakamımız Mustafa Eldivan kutlamaları Kaymakamlık Makamında kabul etti.
Atatürk Anıtı önünde düzenlenen programa, Avanos Kaymakamımız Mustafa Eldivan, Belediye Başkanımız İsmet İnce, Avanos Cumhuriyet Savcısı Edip Özgül, Garnizon Komutanı ve İlçe Jandarma Bölük Komutanı, siyasi parti temsilcileri, İlçe Emniyet Müdürü Erkin Turgut, Avanos Kaymakamlık Yazı İşler Müdürü Nihal Osan, Avanos Yazı İşleri Müdürü Kadir Haklı, şehit aileleri ve Avanos’ta görev yapan diğer daire müdürleri, muhtarlar ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Avanos Kaymakamımız Mustafa Eldivan şehit ve gazi aileleri sohbet ederek hatırlarını sordu.