Gençlik Spor İl ve İlçe Müdürlükleri ile Türkiye Satranç Federasyonu tarafından tertip edilen Okul Sporları Satranç Turnuvaları Ürgüp'te yapılacak.
Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri kapsamında 2013 yılında yine Ürgüp'te yapılan satranç turnuvaları kapsamında Türkiye'nin bir çok il ve ilçesinden seçilen Öğrenciler, aileleri ile birlikte Ürgüp'e gelecek.

Ürgüp Turgut Özal Kültür Merkezinde 30 Martta başlayacak turnuvalarda çeşitli kategorilerde yüzlerce çocuk satranç oynayacak.

Satranç turnuvası nedeniyle il dışından 400 Satranç Sporcusu Öğrencinin geleceği Ürgüp'te bir çok otelde rezervasyonlarda yoğunluk yaşanıyor.

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız ve Gençlik Spor İlçe Müdürü Ali Şahin ile Gençlik Merkezi Müdürü Oktay Yıldırım Güner'in turnuva için Kapalı Spor Salonu yerine çarşı içerisinde yer alan Turgut Özal Kültür Merkezini tercih etmesinde turnuva için Ürgüp'e gelecek yüzlerce Öğrencinin, ailelerinin ve Öğretmenlerinin çarşı esnafına ekonomik fayda sağlaması düşüncesi olduğu belirtiliyor.