Bu yıl yayımlanan yeni bir genelge ile 35 yaş altı erkeklerin TYÇP’ da çalıştırılamayacağının da belirlendiğini kaydeden Çalışma ve İş Kur İl Müdürü Temel, bu program dâhilinde daha önce görev alan insanların her yıl bu programa dâhil olacağım diye bir beklenti içerisinde bulunmasının da yanlış olduğunu söyledi. 
Program çerçevesinde geçtiğimiz yıl ilimiz genelinden 500 kişinin görevlendirildiğini ve 9 ay süreyle bu kişilere istihdam sağlandığını hatırlatan Çalışma ve İş Kur İl Müdürü İlhan Temel, 

“Toplum Yararına Çalışma programına ilişkin tüm illere yeni bir ödenek yok. Geçen yıl da biz bu aylarda ödenek almıştık. Şu an için bu yıl toplum yararına çalışma programı çerçevesinde illere ne kadar ödenek aktarılacağı, ilimize ne kadar ödenek ayrılacağı konusunda bir bilgimiz yok.

Geçtiğimiz yıl bu kapsamda 500 kişi çalıştırılmıştı ilimiz genelinde. Şu anlayış yanlış biz her dönem toplum yararına çalışma programında çalışacağız anlayışı tamamen yanlış. 

Bu programın asıl amacı işsizliğin yoğun olduğu dönemde işsizliği asgari seviyeye indirmektir. 

Geçen yıl 9 ay istihdam ettik bu programa dâhil ettiğimiz insanlarımızı. Bizim amacımız en azından geçen yılki rakamları korumak olacak. Şu anda yönetmelik değişimi de oldu. 

Toplum yararına çalışma programı çerçevesinde erkeklerde 35 yaşı altı insanlarımızı çalıştıramayacağız. 

Geçen yıl böyle bir yaş ortalaması yoktu. Elimizden geldiği kadarıyla daha fazla ödenek almanın gayreti içerisindeyiz” şeklinde konuştu.