Nevşehir İl Müftülüğü bünyesinde görev yapan Gaznevi Kur’an Kursu 4-6 yaş grubu öğrencileri, Gaznevi Camii’nin bahçesinde program düzenledi.
İl Müftüsü Yakup Öztürk, aileleri ve davetlilerin katıldığı programda küçük öğrenciler, yapmış oldukları gösterilerle büyük takdir aldılar.
4-6 yaş grubu öğrenciler; milli ve manevi kazanımlarla yılsonu programlarını icra ettiler. 15 Temmuz’un ruhunu yaşayan; minik bedenler, kocaman yürekler oldular...
15 Temmuz şehitlerine hatim indiren küçücük yavrular, hatim dualarını kendileri yaptılar.
Program, öğrencilerin Hadis-i Şerif okumaları, şiir okumaları, Kur’an-ı Kerim’den ezberledikleri çeşitli surelerden örnekler okumaları ve skeçlerle devam etti. Çocukların sergiledikleri gösteriler izleyiciler tarafından, ilgi ve beğeni ile takdir edildi.
İl Müftüsü Öztürk; “Evlat, Allah’ın bizlere verdiği en güzel nimetlerden biridir. Her nimetin bir zahmeti ve bir de sorumluluğu vardır” dedi,
Müftü Öztürk; “Şüphesiz yavrularımız bizim için çok önemlidir. Bugün gençlerimizin hayatını tehdit eden, birtakım alışkanlıklara daha baştan set çekmek için mutlaka onlara dinini, imanını öğretmeli ve helalı haramı tanıtarak yetiştirmeliyiz.
Her anne babanın hayırlı bir evlat yetiştirmesi, sahip olması dünyanın en büyük nimetidir. Bu çocuklar bizim evladımız ve onlar sayesinde büyük bir nimete sahibiz” dedi.
Öztürk; “Bu evlatlarımızı yetiştiren öğretici Meryem Pamuk Çakmaktepe’ye, ana babalarına teşekkür ediyor, çocuklarımıza da başarılar diliyorum” dedi.
Programda, bir yıl içerisinde Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenip ve iki Hatm-i Şerif okuyan iki öğrenciye Müftü Öztürk, Kur’an kursu öğreticisi tarafından hazırlanan Belge’yi takdim etti.