NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de önümüzdeki günlerde hizmete girecek olan Çağrı merkezinde 112, 110, 155 ve 156 çağrı merkezleri tek çatı altında toplanacak. Özel idare kampusu içerisinde yer alacak olan yeni çağrı merkezinin çok kısa bir süre içerisinde tamamlanarak hizmete sokulması bekleniyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından koordine edilerek Valilikler bünyesinde hizmet vermekte olan kurumlar içerisi acil çağrı merkezleri olan 112 Acil Çağrı,110 Alo İtfaiye,155 Polis İmdat ve 156 Jandarma gibi acil çağrı hizmetlerinin tek bir merkez altında birleştirilmesi ve acil çağrıların bu merkezlerden karşılanarak koordine edilmesi amacıyla 112 Acil Çağrı Merkezi kurulması gerekli görüldü. Bu uygulamada, Acil Çağrı numarası bulunan kuruluşlarca acil  çağrı gerektiren durumun mahiyetine göre işbirliği içerisinde hareket edilebilmesi esas alındı. Bu sebeple; İlimiz 112 Acil Çağrı Merkezi Binası Nevşehir İl Özel İdaresi kampusu içerisinde bulunan geniş alana yapılması planlandı.

Nevşehir İl Özel İdaresi,112 Acil Çağrı Merkezinin hizmete geçirilerek bir an önce ihtiyaca cevap verebilmesi için gayretli çalışmaları devam ettiriyor.