Geçmişte kalan gelenekleri yaşatmak ve kadınlar gününü kutlamak amacıyla düzenlenen etkinliğe Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Hamleci, AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi Nihal Kutlar, turizmciler ve çok sayıda Uçhisarlı katıldı. Etkinlikte Uçhisarlı bayanlar günün anlamını belirten şiirler, ilahiler okudu ve karşılıklı atışmalar yapıldı. Geleneksel oyunlar sergileyen bayanlar çeşitli yarışmalara da katıldı. Uçhisar Haydar Çankaya Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu müzik dinletisi salonda bulunan bayanlardan büyük alkış topladı.

 

Etkinlikte geleneksel mutfak kültürünün de sergilendiği yemek yarışması düzenlendi. Uçhisarlı bayanlar hünerlerini sergilediler. Bulgur Çorbası, Beyaz Fasulye, Aside, Dolaz ve Kayısı Yahnisi olmak üzere beş çeşit yemekte bayanlar birbirinden güzel tatlarla yarışamaya katıldılar. Geleneksel tatları unutturmamak için düzenlenen yemek yarışmasında dereceye giren bayanlara çeşitli hediyeler verildi.

 

Programda konuşan Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, unutulmaya yüz tutmuş bir geleneği tekrar ortaya çıkarmanın ne denli önemli olduğunu vurgulayarak, etkinliğe katılan bayanların ve tüm dünya kadınlarının Dünya Kadınlar Gününü onlara birer kırmızı karanfil vererek kutladı. Etkinliğe katılan bayanlar böyle bir etkinliği düzenleyen ve geleneklerine sahip çıkan Belediye Başkanı Osman Süslü’ye teşekkür etti. Program Ali Taşpınar’ın müziği eşliğinde eğlenceyle son buldu.