Türkiye’nin artık kendi göbeğini kendisinin kestiğini söyleyen AK Parti Nevşehir Milletvekili Gizligider, kendi insansız hava aracını, tankını, obüslerini üretebilen bir Türkiye’nin terörle daha etkin bir şekilde mücadele etmeye devam edeceğine işaret etti.
Harekata MHP’nin desteğine büyük önem verdiklerini, CHP’nin ise ilk zamanlardaki olumsuz açıklamalarından vazgeçip harekata destek vermesinin ülkenin birlik ve bütünlük içerisinde olması bakımından önemli olduğunu kaydeden AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, 40 yıldır babalarımızın konuştuğu terör meselesini çocuklarımızın konuşmayacağına vurgu yaptı.
Gizligider, “Hatırlarsınız; Ankara garındaki patlama, Suruç’taki patlama. Bunlar nereden geliyordu Suriye’den ve Irak’tan. Türkiye 15 Temmuz hain kalkışmasının ardından öncelikle ordusunun içerisindeki hainleri temizledi. Neden?. Terörle mücadele için uçaklar kalkmadan birilerine haberin gittiğini artık savcılık ifadelerinden okuyabiliyoruz. Terörle mücadele de kullandığımız insansız hava araçları başta olmak üzere bu tür araç gereçleri müttefiklerimizden alamıyorduk. Stratejik anlaşmalarımız olmasına rağmen bu araç gereçlerin alınmasında büyük bir zorluk çekiliyordu. En sonunda dedik ki kendi göbeğimizi kendimiz keselim. Artık kendi araç gereçlerimizi üretir bir hale geldik. Hatırlarsanız Çelik operasyonu yapmıştık. Ama Almanya o dönem operasyonda oradan aldığımız tankları kullanmamız halinde yeni tank göndermeyeceğini söylemişti. Biz ne yapmıştık. Alman mallarını boykot etmiştik. Böyle bir dünya yok. Bu çözüm değil. Çok şükür kendi göbeğimizi kendimiz kesmeye başladık. Fırtına Obüsleri Afrin’deki hedefleri vuruyorsa, Altay tanklarımız orada büyük bir gururla ordumuza yardımcı oluyorsa işte bu çözüm. Bakın Amerika açıklama yapıyor; Yapmasanız iyi olurdu. Artık Türkiye kendi kararını kendi veriyor. Amerika, Rusya ve İran’la bilgi paylaşımı ile birlikte bu harekatın yapılması gerekiyordu. O bataklığın kurutulması gerekiyordu. Öte yandan CHP’nin her ne kadar ilk açıklamaları olumsuz olsa da Başbakanımızın CHP Genel Başkanını konuyla ilgili bilgilendirmesinin ardından onlarda müspet açıklamalar yapmaya başladılar. Milliyetçi Hareket Partisinin Sayın Genel Başkanı ve teşkilatının baştan bu yana bu harekata olumlu yaklaşımı önemli. Bu harekat sadece Afrin ile sınırlı kalmayacak. Ardından Münbiç gelecek. Belki de Kobani gelecek. Belki de Kuzey Irak’taki PKK kampları gelecek. Artık 40 yıldır babalarımızın konuştuğu meseleyi bizim çocuklarımız konuşmayacak. Terör meselesinin sonu inşallah gelecek” açıklamalarında bulundu.