NEVŞEHİR(MHA) Tamamlandığında Nevşehir Belediyesi Hizmet Binası ve Ticaret alanlarından oluşacak dev kompleksin,  hafriyat çalışmaları aralıksız devam ediyor. Ocak ayı sonunda başlatılan inşaat çalışmalarında şu ana kadar hafriyat çalışmalarının uzun sürmesi dikkatleri çekmeye devam ediyor.

Mülkiyeti Nevşehir Belediyesi’ne ait Eski Devlet Hastanesinin bulunduğu alanda,  HBC Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından 1,5 yıl içerisinde tamamlanması planlanan Nevşehir Belediye Hizmet Binası ve Ticaret Kompleksinin geçtiğimiz günlerde başlatılan hafriyat çalışmalarına ara vermeden devam ediliyor. Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve inşaat alanı 51 bin 486 metrekare olarak belirlenen Nevşehir Belediye Hizmet Binası ve Ticaret Kompleksi çerçevesinde, 350-500 araçlık iki katlı otopark, 2 katlı alış veriş merkezi ve toplamda 105 işyerinin yapılması öngörülüyor.

Belediye hizmetlerinin daha etkin şekilde yürütülmesi için fiziki mekan anlamında da modern bir hizmet binasının da oluşturulacağı kompleks kapsamında, sosyal etkinlikler için bir meydan ve bu meydan içerisinde de anfi tiyatro bölümü oluşturulacak.

Kule cephelerinde yapılacak megaboardlar ve ses sistemleri sayesinde de yine çeşitli etkinliklerin yapılabileceği bir merkeze de dönüşecek alandan binlerce kişi yararlanabilecek.