% 50’si Tamamlanıp Bakanlıktan Ödenek İstenecek  

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in Acıgöl ilçesinde 7 yıl önce inşaatına başlanan ve şu ana kadar bitirilemeyen Kültür Merkezi inşaatı yeniden başlatıldı.

Özel idare ile işbirliği yapan Acıgöl belediyesi kültür merkezinin % 50’lik bölümünü tamamladıktan sonra Kültür Bakanlığına maddi kaynak için başvuruda bulunacak. Merkezin 2015 yılı sonuna kadar tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş, 800 Metre karelik alana sahip Kültür merkezinin ilçe de ciddi bir ihtiyaç haline geldiğini söyledi.

Ertaş, “Acıgöl Belediyesi Kültür Merkezi İnşaatının temeli 7 sene önce atılmış ve o şekilde kalmış. Maddi kaynak bulunamadığından veya resmi işlemler aşılamadığından kaldığını sanıyorum ve biz bu görevi devraldıktan sonra Acıgöl de kültür merkezinin eksikliğini çok fazla derecede kendini belli ediyordu. Çalışmalara başladık ve özel idare ile bu konuda bağlantıya geçerek buraya 325 bin TL ödenek çıkarttık. Yerel kaynaklardan ancak bu kadar çıkartabildik. Kültür merkezinin % 50’si tamamlandıktan sonra geri kalan kısmı için kültür bakanlığını devreye sokacağız. Çünkü %50’si tamamlanmadan kültür bakanlığı ilgilenmiyor ve en geç 2015 yılı içerisinde çok büyük bir ihtimalle hizmete açmaya çalışacağız. Acıgöl belediyesi kültür merkezinin ihalesini gerçekleştirdik. ihaleyi alan firma temelin dolum işlemiyle beraber inşaata başladı. 800 metre kare alana sahip olan kültür merkezi hızla devam ediyor” diye konuştu.