NEVŞEHİR(MHA) Geçtiğimiz mayıs ayı sendikaların yetkilendirilmesi manasında oldukça yoğun bir ay olarak geçti. Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen Sendikası 5 ilçede yetkiyi kazanan sendika olurken, Memur-Sen’e bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası Merkez ve Acıgöl ilçesinde yetkiyi alan sendika oldu. KESK’e bağlı Eğitim-Sen ise Hacıbektaş ilçesinde yetkili sendika oldu.
Resmi verilere göre Eğitimciler Birliği Sendikası İlimiz genelindeki eğitimcilerin en çok görev yaptığı merkez konumunda bulunan İl Merkezindeki yetkiyi kazanarak aynı zamanda eğitim çalışanlarının % 50 sinden fazlasını kazanan sendika da oldu.
Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi il merkezindeki eğitim çalışanlarından 821’ini kazanırken, Memur-Sen’e bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası 829 eğitim çalışandan yetki aldı.
Konuyu değerlendiren Memur-Sen’e bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir, “İlimizdeki sendikalı çalışan eğitimcilerimizin belirlenmesi amacıyla gerekli işlemler yapıldı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da eğitim çalışanları arasında yetkili sendikalar belirlendi ve bu veriler Milli Eğitim bakanlığımıza da gönderildi. Türkiye genelinde Eğitim-Bir-Sen kamuoyunun malumu olduğu üzere birkaç yıldır yetkiyi elinde bulunduruyor ve üye sayısını da her geçen yıl daha da artırıyor. İki yıldır ilimize bağlı Acıgöl ilçesinde Acıgöl ilçesinde yetkiyi elimizde bulunduruyorduk. Bu yıl da yetkiyi orada kazandık. Ayrıca uzunca bir süredir Türk Eğitim-Sen’in elinde bulunan İl Merkezindeki yetki de sendikamıza geçti. Biz sendika olarak hem üyelerimizin hak ve hukukunun korunması için çalışmalarımızı sürdürürken, sendikal çalışmalarımıza da ara vermeden devam edeceğiz. Bu vesile ile bize destek olan tüm eğitim çalışanlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Bu çalışmalarımıza katılan tüm eğitim çalışanlarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.