Nevşehir’in Derinkuyu ilçesinde,  yaşanılan bir olayda beyin kanaması geçirerek ameliyat sonrası yaklaşık 5.5 aydır yoğun bakımda yatan işadamı Şaban Tunca'dan güzel haber var...

Genç İş Adamı Şaban Tunca'nın tedavi gördüğü Nevşehir Devlet Hastanesi Yoğun Bakım ünitesinde yaklaşık 6 ay sonra komadan uyanıp Yoğun bakım ünitesinden normal servis odasına çıkması tüm sevenlerini hayli sevindirdi. 


Tarih; 12 Temmuz 2014 - Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde kamyonlarına yazılan ceza yüzünden tartıştıktan sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken merdivenden düşmesi sonrası Şaban Tunca'nın münferit bir olay sonrası trafik polisleri tarafından darp edildikleri iddia edildi.

Şaban Tunca kardeşimiz önce Allah'ın izniyle sizlerin kalben etmiş olduğunuz dualarla çok şükür bu gün itibarıyla yoğun bakımdan normal servis odasına çıkmıştır. Mevlam tez zamanda da evine çocuklarına ve sizlere kısa zamanda kavuştursun

( Not: Ailesinin sevenlerinden ricası bir müddet daha enfeksiyondan dolayı ziyarette görmek için ısrarcı olmamalarını rica adiyorlar) dualarınızın devamını bekliyoruz. Dayısı Abdullah Koçoğlu


Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde, kamyonlarına yazılan ceza yüzünden tartıştıktan sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Şaban Tunca ve kardeşi Fikret Tunca'nın, trafik polisleri tarafından darp edildikleri iddia edildi.

İddialara göre, Derinkuyu ilçesinde Hikmet Şahin'in kullandığı kamyon aşırı yük taşıdığı gerekçesiyle trafik polisleri tarafından durduruldu. Polislerin aşırı tonajdan dolayı kamyona ceza yazması üzerine araç şoförü, kamyon sahipleri Şaban Tunca (35) ve kardeşi Fikret Tunca'yı (28) arayarak olayı haber verdi. Daha sonra olay yerine gelen Tunca kardeşler ile polisler arasında tartışma yaşandı.

Tartışmanın uzaması üzerine trafik polisleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden yardım istedi. Bunun üzerine gelen takviye ekiplerin yardımı ile polis otosuna bindirilen Tunca kardeşler, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Şaban ve Fikrat Tunca bir süre sonra ise ambulans ile Nevşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kardeşlerden Şaban Tunca'nın beyin kanaması geçirdiği tespiti yapılınca hemen ameliyata alındı. Yaklaşık 2 saat süren ameliyatın ardından Şaban Tunca yoğun bakıma kaldırıldı. Fikret Tunca ise hastanenin acil servisinde ayakta tedavi edildi.

Tunca kardeşlerin yakınları ise Şaban ve Fikret Tunca'nın karakolda polislerden elleri kelepçeli bir vaziyette dayak yediklerini iddia etti. Yakınları, polislerin, Şaban Tunca’yı nezarete götürürken ayağına vurdukları tekme sonrasında merdivenlerden yuvarlanarak beyin kanaması geçirmesine neden olduklarını öne sürdü.

Tunca kardeşlerin yakınları “5- 6 tane polisimizin yaptığı darp sonucunda arkadaşımız ameliyata alındı. Dayaktan sonraki halini gördüm. Pert halinde idi, kendinde değildi. 5- 6 tane polis dövmüş. Dayağın nedenini polislere sormak gerekir. Darp edilen kişi Derinkuyu’nun vergi rekortmeni olan bir işadamıdır. İçki içmez, taşkınlık yapmaz. İşinde gücünde olan birisidir. Ufacık bir ilçede bu kadar tanınmış bir simaya bu yapılmaz. Darp edilen kişinin ismi Şaban Tunca’dır. BİMS fabrikası var, ayrıca nalburiye üzerine dükkanı var. Olay, basit bir trafik cezası yüzünden oluyor. Kamyonlarına ceza kesmişler. Bunun üzerine polislerle tartışma çıkıyor. Ellerini kelepçeleyip gözaltına alınıyor. O halde Derinkuyu ilçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülüp nezarete atılırken merdivenlerde tekme atılıyor. Merdivenlerden elleri kelepçeli vaziyette yuvarlanıyor.” şeklinde konuştu.

Olayla ilgili olarak Derinkuyu Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Emniyet yetkilileri ise şahıslardan Şaban Tunca'nın karakol merdivenlerinden indiği sırada ayağının demirlere takılarak düştüğünü ileri sürdü.