Nevşehir'de 70 yaşındaki Osman Kaya gösterdiği azimle gençlere taş çıkarttı. 70 yaşındaki Osman Kaya, Nevşehir'de kursa giderek ehliyet sahibi olan en yaşlı kişi oldu. Nevşehir'deki Sürücü Kursu Öz Atılım Mtsk Osman amcayı özel olarak kutladı. 

"Nevşehir'in Kozluca köyünden 70 yaşındaki Osman Kaya amcamız hasta olan eşini doktora kendisi götürmek için B sınıfı sertifikasını teslim aldı. Kendisine hem azmi ve gayreti için hem de bizi tercih ettiği için teşekkür ederiz. Kazasız belasız günler dileriz."

Osman Kaya ehliyet alma serüvenini şu şekilde özetledi; Bir yere gitmek istesem sıkıntı oluyor. Komşularım pazara giderken beni de alsalar diye bakıyorum. Pazar yüklerini taşımakta zorluk çekiyorum. Sonra düşündüm bende yapabilirim aslında dedim. Hemen ehliyet kursunu aradım. Ehliyet almak için herhangi bir yaş sınırı olup olmadığını sordum ve 70 yaşında bir insanın da ehliyet alabileceğini öğrendim” dedi. Vakit kaybetmeden kurs için gerekli evrakları toparlayan Osman amca, hemen kursa yazıldı. Burada gösterdiği gayretiyle göz dolduran Osman Kaya kurs çalışanlarının da ilgisini çekti. Osman Kaya; “Kurs bitiminde yazılı sınavımı ilk seferde veremedim ama tekrar denedim ve bu sefer sınavı geçtim. Direksiyon sınavında da ikinci girişimde başarılı oldum. İlerlemiş yaşıma rağmen bunu başarabilmek bana ayrı bir mutluluk verdi. Tabi bu başarımda en büyük pay ehliyet kursu yetkililerinin. Bana gösterilen ilgi ve alaka için bir kez daha kendilerine çok teşekkür ediyorum. Ehliyetimi aldım ama arabamla trafiğe çıkmak için biraz daha zaman geçmesi gerektiğine inanıyorum. Araba kullanmak çok ciddi bir olay. Araba kullanacak kişinin kimsenin hayatını tehlikeye sokmaması gerekiyor” diye konuştu.

70 yaşındaki Osman Kaya’nın göstermiş olduğu bu gayretin kendilerini çok etkilediğini belirten Öz Atılım Sürücü Kursu Hocası Mehmet Eriş; “Osman amcayla tanıştığımızda onun azmi, hayata bakış açısı bizi çok etkiledi. Bizlerde bu azmi karşılıksız bırakmak istemedik ve ona yardımcı olmak istedik. Nitekim derslerde gösterdiği başarısı bu gün onu ehliyet sahibi yaptı. Bu bence herkese örnek olacak bir kararlılıktır. Bu sebeple bizde Öz Atılım Sürücü Kursu olarak Osman amcamızın, bizlere hayatta başarıya ulaşmak için hiçbir şeyin engel olmadığını kanıtladığı için teşekkür ediyoruz. Azmi ve gayreti ile kazanmış olduğu sertifikayı kendisine takdim etmekten Öz Atılım Sürücü Kursu ailesi olarak şeref duyuyoruz” dedi.