Nevşehir Belediyesi tarafından  ulusal ve uluslararası düzeyde, fotoğraf sanatının geliştirilmesi ve bu alanda çalışan amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçılarının desteklenerek, daha özgün sanat eserlerinin ortaya çıkmasına katkıda bulunmak amacı ile bu yıl 8 si düzenlenen Nevşehir Belediyesi Uluslararası Kapadokya Fotoğraf Yarışması seçici kurul, fotoğrafları değerlendirmelere başladı.

Merkezi İngiltere’de bulunan Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FİAP)’nun yanı sıra Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu(TFSF) tarafından da desteklenen Nevşehir Belediyesi 8. Uluslararası Kapadokya Fotoğraf Yarışmasına Türkiye’den 768, 45 ülkeden de toplam 250  amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçısı  toplam 3772 eserle yarışmaya başvuruda bulundu.
Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Celal Korkmazer, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ali Muhammet Bayraktaroğlu, Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Barış Konor, AKFOD ’dan Erdem Zengin, (AFIAP) FSK’ dan Fikret Özkaplan ve Mehmet Uçar, KAFSİD ’den Sami Turgay, Menduh Erdoğan ve  NİFAD ’dan  Mustafa Doğan Şahiner’ den oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilen Nevşehir Belediyesi 8. Uluslararası Kapadokya Fotoğraf Yarışmasının sonuçları  8 Ocak 2018 Pazartesi günü, Nevşehir Belediyesi resmi web sitesi olan www.nevsehir.bel.tr,  TFSF’nin www.tfsf.org.tr adresi ile  http://www.tfsfonayliyarismalar.org adreslerinden duyurulacak.
Seçici kurul tarafından belirlenecek ve birinci olacak eser sahibine Altın Madalya, ikinciye Gümüş Madalya ve üçüncüye de Bronz Madalya’nın ödül olarak verileceği 8. Nevşehir Belediyesi Uluslararası Kapadokya Fotoğraf  Yarışması’nda ayrıca 3 mansiyon ödülü de verilecek.
 
Yarışmada   seçici kurul  değerlendirmesi ile yarışma sonunda yapılacak sergileme için de 30 fotoğraf belirlenecek ve eser sahiplerine de eser başına 150 TL ödül takdim edilecek.  FIAP En İyi Fotoğrafçı Ödülü  ise toplamda en fazla eseri sergilenen fotoğrafçıya verilecek.
 
Nevşehir Belediyesi 8. Uluslararası Kapadokya  Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren fotoğraf sanatçılarına ödülleri,  daha sonra açıklanacak bir tarihte gerçekleştirilecek bir sergi  ile birlikte düzenlenecek törenle verilecek.