94 Bin İnsanın Ortak Umudu

NEVŞEHİR(MHA) Kapadokya bölgesinin başkenti Nevşehir’de son yıllarda sabırsızlıkla beklenen Proje henüz hayata geçirilmiş değil. Kale ve civarındaki tarihi dokunun ortaya çıkarılmasının ardından Nevşehir merkezin turizm konusundaki açılımı 94 bin nüfusa ulaşan Nevşehir’de hemen hemen herkesin ortak umudu haline geldi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in üzerinde büyük bir hassasiyetle durduğu ve son dönemlerde kendisini ziyarete gelen tüm heyetlere de uzun uzun anlattığı Damat İbrahimpaşa külliyesinin hemen altındaki eski tarihi kalıntıların Nevşehir’e turizm konusunda ciddi değer katması bekleniyor.

Nevşehir Belediyesi tarafından Kent Müzesi haline getirilmesi planlandığı öğrenilen alanda yapılacak olan düzenleme çalışmaları ile bu alan ilimizin kent tarihi müzesi haline dönüştürülecek.

Bölgede hemen hemen her yıl gündeme getirilen Nevşehir il merkezinin bölgenin turizm pastasından hiçbir şekilde yararlanmadığının öne çıkarılması üzerine Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in bu girişimi turizmciler adına da önemli bir kazanım olarak nitelendiriliyor.

İyi bir tanıtımla oluşturulacak olan kent tarihi müzesinin yerli ve yabancı turistlerinde büyük ilgisini çekebileceğine dikkat çeken turizmciler, Başkan Ünver’in uzun süredir gündeminde bulunduğu bilinen bu oluşumun il merkezindeki Kurşunlu Camii ve Damat İbrahimpaşa Külliyesi gibi tarihi merkezlere de ilgiyi artıracağına dikkat çekiyorlar.