05.12.2015 tarihli ve 29553 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile 01.01.2016 tarihinde yürürlüğe giren Sürücü Kursları Yönetmeliğine göre İlimiz Nevşehir’de A Sınıfı Motosiklet ehliyetini veren tek kurum Özbaşak Sürücü Kursu olarak yaza şimdiden hazırlanmanızı ve doğru bilgiler doğrultusunda müracaat etmenizi istiyoruz dedi. 2018 yılı Şubat ayı itibariyle yapılan müracaatlarda ise 2018 yılı Mart / Nisan aylarında direksiyon sınavlarına girebilirler ve yaz motor sezonu başladığında ise ehliyetli olarak karayollarında araç kullanabilirler diye belirtti. Yeni yasaya göre ;
 
 
Motor Ehliyeti Sınıfları
2016 Yılı öncesi ( Eski Şekliyle Düzenlenen Belge sınıfı )             : A1 - A2 İken
2016 Yılı Sonrası ( Yeni Şekliyle Düzenlenen Belge Sınıfları )      : M - A1 - A2 – A şekliyle yeniden düzenlenmiştir.
 
M Sınıfı Motor Ehliyeti
M sınıfı sürücü belgesi alma yaşı 16 dır. 16 yaşını doldurmuş vatandaşlarımız sürücü belgesi almak için başvuruda bulunabilir. İki, üç ve dört tekerlekli azami hızı 45 km ‘ yi ve nominal gücü 4 kilovatı geçmeyen motorlu bisikletleri (moped) kullanacaklara M Sınıfı sürücü belgesi verilir.  
 
A1 Sınıfı Motor Ehliyeti
A1 motosiklet ehliyeti alma yaşı 16 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir. Motor gücü olarak ise 125cc ye kadar olan ( 11 kw/14 hp geçmeyen ) motosiklet kullanabilir.
A1 motosiklet ehliyeti M motorlu bisiklet (Moped) ehliyetini kapsamaktadır. Şubat 2002 doğumlu olanlar 2018 yılı Şubat​​ ayı itibariyle A1 motosiklet ehliyeti alabilir. Aynı zamanda A1 sürücü belgesi alanlar M sınıfı sürücü belgesi ile kullanılabilen tüm araçları sürme yetkisine sahiptirler.
A2 Motosiklet Ehliyeti
A2 motosiklet ehliyeti alma yaşı 18 ve motor gücü 11 kw/16hp ve 35 kw/47 hp arası olan iki tekerlekli tüm motosikletleri kullanabilir. A2 motosiklet ehliyeti, M motorlu bisiklet (Moped) ehliyetini ve A1 sınıfı motosiklet ehliyetini kapsamaktadır. Şubat 2000 doğumlu olanlar 2018 yılı Şubatayı itibarıyla A2 motosiklet ehliyeti alabilir. Yani bu sürücü belgesi sınıfı için adayların 18 yaşını doldurmuş olması şartı aranmaktadır. Ayrıca a2 motor ehliyetine sahip olan adaylar; A1 ve M sınıfının kullanma yetkisine sahip olduğu tüm araçları sürme yetkisine sahiptir.  
A Motosiklet Ehliyeti
A motosiklet ehliyeti alma yaşı 20 ve bu yaşta A sınıfı ehliyet alabilmek için en az 2 yıllık A2 ehliyet istenmektedir. Ancak; yaşı itibariyle 24 olan kişilerden A2 ehliyetli olma zorunluluğu yoktur. Motor gücü 35 kw/48 hp üzeri tüm motosikletleri kullanabilir. Kısaca M sınıfı kullanılan ve A1, A2 ve ATV araçlarını ve bu sınıfı ile kullanılan tüm araçları kapsadığı için A sınıfı motosiklet ehliyeti en büyük ehliyeti diyebiliriz.
 
Yaza ehliyetli girmek isteyen Bay veya Bayan Motosiklet sürücüleri kurumumuz müdürlüğüne uğrayıp Çayını ya da kahvesini yudumlarken alacakları Otomatik veya Manuel Motorsiklet Ehliyet Belgeleri hakkında bilgi alabilirler dedi.