AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve beraberindeki heyet Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarete AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger’e AB Delegasyon İşbirliği Başkanı Dimitrina Karayotova ve beraberindeki heyet eşlik etti.
Büyükelçi Berger, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD-ASAM) Avrupa Birliği´nin finanse ettiği “Türkiye´deki Uluslararası Koruma Başvurusu Sahipleri için Koruma Mekanizmalarının Güçlendirilmesi” projesi kapsamında Nevşehir Karasoku Mahallesinde Çok Yönlü Destek Merkezinin de açılışına katılmak üzere İlimize geldi.
Konuklarını makamında ağırlayan Vali Aktaş, ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek, ziyaretin sosyal ve kültürel ilişkilerin gelişmesine önemli katkılar sağlayacağına inandığını söyledi.
AB Türkiye Delegasyon Başkanı Büyükelçi Christian Berger ise Vali Aktaş’a misafirperverlik ve ağırlamadan dolayı teşekkür etti. Kapadokya bölgesinin doğal güzelliklerine hayran kaldıklarını dile getirerek Nevşehir’de olmaktan duyduğu mutluğu ifade etti.