“AB ve Türkiye arasında Sivil Toplum Diyaloğu III – Siyasi Kriterler” teklif çağrısı yayınlandı.

Nevşehir Valiliği Avrupa Birliği Projeler ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından “AB ve Türkiye arasında Sivil Toplum Diyaloğu III – Siyasi Kriterler” hibe programı için teklif çağrısı yayınlandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan AB Projeler ve Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Serkan Başar, Nevşehir ilinden bu hibe programına demokrasi, yargı, temel haklar ve özgürlükler, sosyal diyalog ve danışma, kültür, göç ve sığınma konularında çalışan her türlü dernek ve vakıfların başvurabileceğini,  eş-başvuran olarak üniversite, baro, işçi ve memur sendikaları, belediye ve il özel idareleri projelerine ortak yapabileceklerini söyledi.

6 milyon 150 bin TL hibe sağlanacağı program kapsamında ön teklifler için son başvuru tarihinin 23 Aralık 2013 olduğunu belirten Başar, Nevşehir ilinde faaliyet gösteren dernek ve vakıfları proje hazırlamaya davet etti.

Başar ayrıca, program hakkında detaylı bilgi almak isteyenlerin www.nevsehirab.gov.tr veya www.ab.gov.tr adresine başvurabileceklerini kaydetti.