ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı, Nevşehir’de bir araya gelen 50 civarındaki sivil toplum örgütü tarafından oluşturulan Nevşehir Milli İrade Platformu tarafından Gülbahçe önünde karlar altında protesto edildi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığını ilan etmesinin ardından Nevşehir Milli İrade Platformu basın açıklaması gerçekleştirdi. İlimizdeki protesto Gül bahçe önünde gerçekleşti. Basın açıklamasına AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Mustafa Rauf Yanar, Merkez İlçe Başkanı Edip Avşar, Nevşehir'de STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Her müslümanın ortak Davası Kudüs'teki zulme karşı Nevşehir tek ses, tek yürek hep bir olduk. 

Nevşehir’de aralarında Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), İmam Hatipliler Derneği (ÖNDER), Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMURSEN), İlim Yayma Cemiyeti, Uluslararası Rabia Platformu, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Ensar Vakfı,  Semerkand Vakfı, Nevşehir Ticaret Odası, Nevşehir Ticaret Borsası, Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı, Memur Sen Nevşehir Temsilciliği ve Muhtarlar Derneği gibi 50 yi aşkın sivil toplum örgütü tarafından oluşturulan Nevşehir Milli İrade Platformu tarafından kar yağışı altında kamuoyuna bir açıklama yapılarak ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını protesto edildi.

Platform adına konuşan İHH Nevşehir Başkanı Baki Öncel Basın açıklamasında; “İlk kıblemiz Kudüs 'le ilgili hadsiz bir tasarruf ABD 'yi de İsraili de hiç ummadıkları bir neticeyle karşı karşıya bırakır. Biz bırakın Kudüs'ün İsralin başkenti olmasını Telavivi İsrailin başkenti olarak kabul etmiyoruz" denildi.

Filistin ÖZGÜR olana Dek...!
AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar'da açıklamasında; "ABD yönetiminin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma yolundaki adımlarına karşı İlimizde Milli İrade Platformumuzun düzenlediği ortak basın açıklamasına katılmak suretiyle destek verdik. Kudüs Bizimdir | " Kudüs özgür değilse, dünya tutsaktır! " dedi.