Nevşehir'in manevi şahsiyetlerinden Gubbasanoğlu Abdullah Gürbüz Hoca efendinin hakka vuslatının 13. Yıl Dönümünde Nevşehir Damat İbrahim Paşa Kapalı spor salonunda düzenlenen etkinlikle anıldı.

Nevşehir’in manevi şahsiyetlerinden H. Abdullah Gürbüz Efendi hafta sonunda düzenlenenprogram ile anıldı. Anma Programına ilgi öyle fazlaydı ki, salon programa katılanları almadı.  

2004 Yılında vefat eden, Nevşehirli önemli din adamlarından, Mevlevi Üstadı Abdullah Gürbüz'ü ölümünün 13. yıl dönümünde anmak için Nevşehir Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği tarafından anma programı düzenlendi. Damat İbrahim Paşa Spor Salonu'nda gerçekleştirilen programa, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen ile birlikte yurt içi ve yurt dışından gelen yaklaşık 5 bin kişi katıldı.


Damat İbrahimpaşa Spor salonunda gerçekleştirilen anma programında H. Abdullah Gürbüz’ün hayat hikayesi anlatıldı, Kuranı Kerim tilaveti ile devam eden programda ayrıca Sema gösterisi de sunuldu.

Otobüslerle çeşitli illerden Nevşehir’e gelen binlerce kişinin katıldığı programda ayrıca yapılan konuşmalarda H. Abdullah Gürbüz Hoca Efendinin şahsiyeti ve dini meselelere bakış açısı da dile getirildi.  

Geçtiğimiz yıllarda büyük ilgi gören anma programının bu yıl da yine yoğun ilgi görmesi programı düzenleyenleri mutlu etti.



Daha sonra Nevşehir Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği İlahi Grubu tarafından çeşitli ilahiler seslendirildi.

Abdullah Gürbüz'ün hayatını anlatan kısa film gösterimi ile birlikte program için Konya'dan gelen Semazenler Sema Töreni düzenledi. Semazenler ilahiler eşliğinde katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

Anma programı topluca yapılan dua ile sona erdi.


Anma Proğramına Milletvekili Gizligider ve Açıkgöz'de katıldı...
Nevşehir Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneğinin Mevlevî Üstadı "H.Abdullah Gürbüz "Efendinin vefatının 13.Yıldönümü anma programındayız . Kendilerini Dualarla yâd ediyoruz. Ne güzel söylüyor Hz. Mevlana: "Güzellik dilin altında gizlidir.Sükût, incelik, edep ve zarafet insanı her gittiği yerde sultan yapar."  Bizler gönül erleriyiz. Gönülleri birleştirmeyi kendimize görev belledik, 'Yaratılanı, Yaradan' dan ötürü sevdik.16 Nisan millet iktidarının güçleneceği andır. 16 Nisan milli ve yerli iradenin şaha kalktığı gün olacaktır,hep birlikte EVET diyeceğiz" dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, ‪Mevlevi Üstadı H. Abdullah Gürbüz Efendinin vefatının 13. yıldönümünde Ülkemizin 4 köşesinden gelen ümmetle bir araya geldik, dua ettik, dua istedik.‬ dedi.

www.fibhaber.tv Video'su hergün yayındadır.