Nevşehir'in manevi şahsiyetlerinden Gubbasanoğlu Abdullah Gürbüz Hoca efendi, Ölümünün 14. Yıl Dönümünde Binlerce Kişi Tarafından Anıldı.

Nevşehir'in manevi şahsiyetlerinden Gubbasanoğlu Abdullah Gürbüz Hoca efendinin hakka vuslatının 14. Yıl Dönümünde Nevşehir Damat İbrahim Paşa Kapalı spor salonunda düzenlenen etkinlikle anıldı.  Anma Programına ilgi oldukça fazlaydı binlerce kişi salonu doldurdu.

2004 Yılında vefat eden, Nevşehirli önemli din adamlarından, Mevlevi Üstadı Abdullah Gürbüz'ü ölümünün 14. yıl dönümünde anmak için Nevşehir Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği tarafından anma programı düzenlendi. Damat İbrahim Paşa Spor Salonu'nda gerçekleştirilen programa, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz,  Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar ile birlikte yurt içi ve yurt dışından gelen yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Damat İbrahimpaşa Spor salonunda gerçekleştirilen anma programında H. Abdullah Gürbüz’ün hayat hikayesi anlatıldı, Kuranı Kerim tilaveti ile devam eden programda ayrıca Sema gösterisi de sunuldu.

Otobüslerle çeşitli illerden Nevşehir’e gelen binlerce kişinin katıldığı programda ayrıca yapılan konuşmalarda H. Abdullah Gürbüz Hoca Efendinin şahsiyeti ve dini meselelere bakış açısı da dile getirildi.  

Geçtiğimiz yıllarda büyük ilgi gören anma programının bu yıl da yine yoğun ilgi görmesi programı düzenleyenleri mutlu etti.

Daha sonra Nevşehir Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği İlahi Grubu tarafından çeşitli ilahiler seslendirildi.

Abdullah Gürbüz'ün hayatını anlatan kısa film gösterimi ile birlikte program için Konya'dan gelen Semazenler Sema Töreni düzenledi. Semazenler ilahiler eşliğinde katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

Anma programı topluca yapılan dua ile sona erdi.


Anma Proğramına Nevşehir Milletvekili Açıkgöz'de katıldı...

AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Divan Katip Üyesi Mustafa Açıkgöz proğramda yağtığı konuşmasında; Mevlevî üstadı ‘H.Abdullah Gürbüz’ efendinin vefatının 14.yıldönümü münasebetiyle tertiplenen anma programının davetlisi olarak Nevşehir Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği üyelerimizle bir araya geldik.Kendilerini Dualarla yâd ediyoruz. “Anadolu’nun manevî mimarları geleneğimizin de önemli şahsiyetleridir. Çanakkale Zaferi’mizin 103. yılını kutladığımız bugün de şehitlerimizi rahmet, minnet ve hayırla yâd ediyoruz. Şühedanın izinde güçlü #Türkiye yolunda bir ve beraber milletimizle yürüyoruz. Rabbim, birliğimizi daim eylesin.” dedi.