Gazeteci Yazar  Abdurrahman Dilipak, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜGVA Nevşehir İl Temsilciliği ile Damat İbrahim Paşa Gençlik Derneği’nin ortak protokolü ile hayata geçirilen “Benim Sevgili Ailem” ve “Kendini Bul, Bağımlılıktan Kurtul” isimli projelerin açılış ve tanıtımını gerçekleştirildi.

Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde yapılan programa Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Çiftçi, İl Müftüsü Yakup Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, İş Kur İl Müdürü Arif Sıddık Barata, ,Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Nevşehir İl Temsilcisi Hüsamettin Ellialtı, Enderun Eğitim vakfı Feryadi Yağcı, Safa Vakfı Başkanı Temsilcisi, Ensar Vakfı Başkanı Mustafa KILINÇ, UDEF Başkanı Faruk KAHRiMAN, Gençlik Merkezi Müdürü Hüseyin KARATUT Emekli İmam hatip Cemil Usta hoca, Okul Müdürleri, Öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak burada gençlere yaptığı konuşmasında; Fuhuş aileyi, nesli ve ahlakı yok ediyor. Aynı şekilde alkol ve uyuşturucu da öyle.Kumar, fuhuş ve uyuşturucu. Bunlar Şeytanın üç atlısıdır. Kim terörle nereye varmak istiyorsa, onlar bunlarla da aynı yere varmak istiyorlar.. Bunları “Özgürlük” adı altında yapmaya çalışıyor bir de.. Uyuşturucu artık ilkokul seviyesine indi. Sentetik uyuşturucular bozuk para ile alınıp satılıyor.. Uyuşturucu deyince akla hemen eroin filan geliyor ama, artık iş ayağa düştü.. Cami avlusunda bile afrodizyaklar satılıyor. Hapçılar, tinerciler, Baly’ciler her yerde var.. Bir şey bulamasalar, ispirto, kolonya içiyorlar.. Yediğimize içtiğimize dikkat edelim. Bazı yiyip içtiklerimiz de sadece bizi alkole yaklaştırmaz, cinsel sapkınların bir kısmı yiyip içtiklerimizle besleniyor..

Bu konuda devletin yapacakları da var, bizim yapacaklarımızın da. Bütün STK’lar, bünyelerinde Yeşilay’la işbirliği komiteleri kurmalı bana kalırsa, bütün okullarda örgütlenmeliyiz.. Bu konuda belediyelerin de, valiliklerin de, merkezi hükümetin de, STK’ların da yapacakları çok iş var. Muhtarlıklar da ve tabii Emniyetin de. Gümrüklerin daha sıkı denetlenmesi gerek..

TBMM Divan Katip Üyesi AK Parti Nevşehir Milletvekili Ecz. Mustafa Açıkgöz burada yaptığı konuşmasında; Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak’ın katılımlarıyla ‘Kendini Bul, Bağımlılıktan Kurtul’; ‘Benim Sevgili Ailem’ projelerinin açılışı gerçekleştirdik. "Aile ve gençlerimiz, bizler için vazgeçilmezimizdir.” dedi. Konuşmaların ardından Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak'a günün anısına plaket takdim etti.