NEVŞEHİR(MHA) Türkiye genelinde acemi askeri birliklerinin büyükşehirlerden diğer illere dağıtılacak olması üzerine Nevşehir’e de Acemi birliği kurulup kurulmayacağı merak konusu.

AK Parti Nevşehir eski Milletvekili A. Erdal Feralan, Nevşehir‘e acemi birliği kurulmasının şehrin ekonomisine ciddi katkı sağlayacağını söylemişti.

AK Parti eski Milletvekili Feralan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz‘ın acemi birliklerini büyükşehirlerden küçük şehirlere taşınacağı yönündeki açıklamalarının ardından gerekli çalışmalara başladıklarını ve bunu başaracaklarını kaydetti.

Feralan, “Meclis kapanmadan önce AK Parti Nevşehir Milletvekilleri olarak Milli Savunma Bakanımız ile bir görüşme gerçekleştirdik. Acemi birliklerinin küçük şehirlere kaydırılacağı konusunda bir duyum almıştık. Bu duyum neticesinde de gerçekliğini öğrenme noktasında da kendisiyle görüştük. Şu an somut hale gelmiş çok net bir şey yok ama düşünce düzeyinde. Sayın Bakanımızın ifadeleri doğru aslında. Büyükşehirler zaten gerekli popülasyonu alıyor, gerekli nüfusu alıyor. Acemi birliklerini büyükşehirlerden küçük şehirlere kaydırma konusu doğru bir karar. Tabi Nevşehir olarak bizim çeşitli avantajlarımız var. Daha önce komando taburunun olması bir avantaj. Yani şu anda netleşmiş, somutlaşmış bir şey yok ama biz bu konu ile ilgili görüşmelerimizi yapıyoruz. Acemi birliklerinin büyükşehirlerden küçük şehirlere bir aktarım söz konusu olduğu zaman inşallah ağırlığımızı koyacağız” ifadelerini kullanmıştı.