AK Parti Adıyaman Milletvekili Fırat'ın acemi birlik açıklaması

AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, kente acemi birlik kışlası yapılacağını söyledi.

Fırat, yaptığı açıklamada, AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Adın , Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu ve  Ziraat Odası Başkanı Kemal Şahin ile birlikte konuya ilişkin Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ı ziyaret ettiklerini belirtti.

Milli Savunma Bakanlığı'nın acemi birlikleri nüfusu 2 milyonun altındaki şehirlere taşıma projesi hakında Bakan Yılmaz'dan bilgi aldıklarını kaydeden Fırat, "Genelkurmay Başkanlığı'nın askeri birlikler taşıma planı şekillendi. Projeyle nüfusu 2 milyonun üstündeki büyük şehirlerde bulunan tüm acemi birlikler Anadolu şehirlerine nakledilecek" dedi.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından koordineli şekilde yürütülecek çalışmalarla yaklaşık 15 bin askerin bulunduğu acemi birliklerin taşınacağını ifade eden Fırat, "Acemi birlikler Gümüşhane, Bayburt, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Çankırı, Karabük, Kars, Adıyaman ve Muş gibi 17 ile nakledilmesi kararlaştırıldı. Böylece taşra illeri acemi sanayisiyle kalkınacak. Bu konudaki özverili çalışmalarından ve Adıyaman'a gösterdikleri ilgiden dolayı Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a teşekkür ediyorum" diye konuştu.