Nevşehir'in Acıgöl İlçesi'nde Köpeklerin, canlı-canlı çöp arabasında ezerek öldürüyorlar! haberi ve görüntüler, sosyal medyada hayvan severlerin infialine neden oldu. Tepkiler karşısında açıklama yapan Acıgöl Belediyesi olayı yalanladı.

Acıgöl Belediyesi'nden yapılan açıklamada, olayın gerçek dışı ve belediyeyi karalamaya yönelik asılsız haberler olduğu ifade edildi. Açıklamada, " Gerçek Hayvan sever dostlarımıza duyarlılıkları nedeniyle teşekkür ediyoruz, bizde en az onlar kadar aynı his ve düşüncelerdeyiz. Fakat maalesef bazı malum çevrelerce bilinçli olarak Acıgöl ilçemiz bir karalama kampanyasına konu olması ve adeta 'Siyasi bir linç' olayına dönüştürülmesi bizleri üzmüştür " denildi.

Öte yandan Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş, TV 8 ekranlarında yayımlanan Hakan Ural ve Seda Akgül ile Gel Konuşalım proğramına konuk olarak bahse konu olan olayla ilgili açıklamada bulunarak, iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

Sosyal paylaşım sitelerinde ve bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan haberlerde ki videonun Acıgöl’de çekildiğini doğrulayan Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş, ilçede bir köpeğinin bir çok kişiye saldırdığı şeklinde vatandaşlardan gelen yoğun ihbar üzerine bahse konu olan köpek ekiplerimiz tarafından iğne ile uyuşturup yakaladığını ardındanda karnı doyurulan hayvanının tedavi edildiğini söyledi. Bu çirkin haberlere Acıgöl ilçemizin konu edilmesininde oldukça düşündürücü olduğunun altını çizen Başkan Ertaş, Asılsız ve tamamen yalan ithamlara konu olan haberler hakkında gerekli yasal işlemlerinde başlatılacağını söyledi.

Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş konuya ilişkin gün içerisinde düzenleyeceği basın toplantısında bahse konu olan olay hakkında detaylı bir açıklama yapacağı belirtildi.