Nevşehir'in Acıgöl ilçesinde gençliğin sosyal ve kültürel yaşantısına yön verecek olan Gençlik Merkezi inşaatı son aşamasına gelerek bahar ayında hizmete girmeye hazırlanıyor. 

Gençlik ve spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Acıgöl Gençlik Merkezi binası iki katlı, 800 metre kapalı alana sahip olacak. Acıgöl'de İnşaatı tamamlanan Gençlik merkezinin Çevre düzenleme çalışmaları yapılıyor.

İnşaatın iskelesi söküldü...!

Yüceliş inşaat firması tarafından yürütülen ve İnşaatı tamamlanma aşamasına gelen Acıgöl Gençlik Merkezi’nde gençlerin eğitimine katkı sağlayacak olan Müzik, Dans ve folklor, resim, sanat, plastik sanatlar, el işçiliği salonu, zeka oyunları salonu, bilgisayar salonu ve kütüphane olmak üzere gençliğe yönelik bir çok branşı kapsayacak şekilde hizmet edecek. Çok amaçlı gençlik merkezinin kurulması ile Acıgöllü gençlerin zaman geçirebilecekleri, sosyal ve kültürel faaliyette bulunabilecekleri yer sıkıntısı ortadan kalkacak.

Çok kısa bir süre sonra hizmete açılacak olan Acıgöl Gençlik Merkezi, elektrik kesintilerinde devreye girecek olan Jeneratör, merkezi klima ve ısıtma, güvenlik kamera sistemi ile donatılmış bulunuyor.

Bilgisayar ve teknik donanımının kurulmasından sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından geçici kabulü yapılarak hizmete girecek olan Acıgöl Gençlik Merkezi inşaatının 1.077.400,00 TL’ye mal olduğu bildirildi.



          Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yatırım programında bulunan Acıgöl Gençlik Merkezi 19.04.2016 tarihinde ihalesi yapılarak 10.05.2016 tarihinde yüklenici firma ile 1.077.400,00 TL + KDV bedelle sözleşme imzalanmıştı. İlimiz Acıgöl İlçesine  Gençlik Merkezi olarak 2017 yılı içinde hizmet vermeye başlaması planlanan Acıgöl Gençlik Merkezimiz iki katlı 800 metre kapalı alana sahip  olacaktır.
       Gençlik Merkezimizde gençlerimizin boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla sosyal ve kültürel alanlarda faaliyetler yapılacaktır.