Acıgöl'de hayırseverler tarafından yaptırılacak Merkez Çarşı Camisi'nin temeli törenle atıldı.
Çayırlık Mahallesi'nde yaptırılacak caminin temel atma töreni, imam-hatip Hasan Önal'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İl Müftüsü Yakup Öztürk, burada yaptığı konuşmada, şehirlerin cami merkezli kurulduğunu, diğer yapıların ise cami etrafına toplandığını söyledi.

Hazreti Peygamberin, Medine'ye geldiği zaman ilk olarak cami inşa ettiğini belirten Öztürk, "Ben ilçe ve köy ziyaretlerimde camilerin son derece mükemmel olduğunu görüyorum. Bizim kardeşimiz evine vermediği emeği camisine veriyor. Çünkü camilerimiz Kabe'deki Beytullahın bir şubesidir, Allah'ın bir evidir. Ben bu caminin Acıgöl'e yakışan bir mabed olacağını ümit ediyorum"  diye konuştu.

Temel atma törenine ilçe Kaymakamımızın yanı sıra Nevşehir İl Müftüsü Yakup ÖZTÜRK, Acıgöl Belediye Başkanı Ercan ERTAŞ,Tatlarin Belediye Başkanı Ferhat ADIYAMAN, Karapınar Belediye Başkanı Mustafa TİFTİK, Daire Amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Kurban Kesilerek Temeli atılan Merkez Çarşı Camii; Çift minareli, şadırvan ve bahçeli şekilde 1661 m2 alanı kapsayacak şekilde tasarlandı. Camii nin bu yıl hizmete girmesi bekleniyor.