Bugün Nevşehir Acıgöl OSB Sular Altında kaldı.  Acıgöl İlçesini Sel Aldı, Dolu Yağdı...

Yağışların aralıklarla devam ettiği Nevşehir Acıgöl OSB'de yaralar sarılmaya çalışılıyor.

Yaşanan Sel Felaketinin Bilonçosunun maddi boyutunun büyük olduğu tahmin ediliyor.


Nevşehir Acıgöl OSB Sular Altında .... 

Yağmurun aralıklarla sürdüğü fakat şiddetini kaybettiği Dolu yağışının ise tamamen durduğu Acıgöl OSB'de Fabrika yetkililerinden gelişmeler hakkında bilgiler alan Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş, gerekli talimatları vererek vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesinde önemli rol oynadı.

Bugün saat 17:30 gibi başlayan şiddetli dolu yağışı Nevşehir Acıgöl İlçesiyle özellikle Acıgöl organize sanayi Bölgesinde ve tarlalarda çeşitli hasarlara yol açtı.

Nevşehir - Aksaray ve Nevşehir - Acıgöl karayolunda araçlar otoyolda ilerlemekte güçlük çekti.

Yaklaşık  1,5 saat süren yağışın ardından bazı arazilerde mahsülün bir kısmının zarar gördüğü belirtildi.

Acıgöl OSB sular altında

Küçük bir ceviz büyüklüğünde yağan dolu Acıgöl OSB yi adeta vurdu.

Dolu bu bölgede yaklaşık 15 cm kalınlığa ulaştı. Nevşehir Acıgöl OSB de yer alan çok sayıda işyerini su bastı ve maddi hasar oluştu.

Öyleki bazı işyerlerine suyun çokluğundan dolayı ulaşmak mümkün olmadı. 

Buralara Acıgöl belediye ekipleri anında müdahele ederek suyun boşaltılması için seferber oldu .


Bu arada bisikletle Göreme'ye giden bir Slovak turistte aşırı yağış sebebiyle yolda mahsur kaldı ve Acıgöl OSB'de ki bir işyerine sığındığı görüldü.

Yağışla beraber yaklaşık 15 cm kalınlığına ulaşan dolu karayolunu beyaza bürüdü şiddetli yağış sebebiyle oluşan su göletleri ve görüş mesafesinin düşmesi sebebiyle  Aksaray - Acıgöl - Nevşehir karayolunda çok sayıda maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi.


Aralıklarla Devam eden ve şiddetini azaltan Yağış hala etkisini sürdürüyor... 


Çok şükür yaşanan Böyle büyük bir sel feklaketi herhangi bir can kaybı yaşanmaksızın atlatıldı.

Başkan Ertaş, gelişmeleri yakından takip ediyor

Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş ilçedeki son durum hakkında bilgiler aldı ve gereli talimatları vererek; ilçe halkına geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Acıgöl Belediye başkanı Ercan Ertaş Acıgöl OSB de selzadeler ile görüşerek her türlü mağduriyetlerinin giderilmesinde ortak çaba gösterdiler. Başkan Ertaş'ın talimatlarıyla afet bölgesine getirilen Acıgöl Belediyesine ait vidanjör ve arazözlere Belediye çalışanlarıda OSB'de sel baskınına uğrayan işletmelerde ki çalışmalalra tam destek oldu.

Yarın Acıgöl OSB'de hasar tesbit çalışmalarının yapılacağı belirtildi.

Acıgöl OSB de bulunan Fabrikalarda su seviyesinin yükselmesi üzerine Acıgöl Belediye ekiplerininde destekleriyle  suyun seviyesi düşürüldü.

Allah'ın hidayeti ile de dolu ve şiddetli yağışların  durması sonucu çalışmalara aralıksız devam edildi ve tehlike yaratan su seviyesi düşürülerek tehlike bertaraf edildi.


Bir metrekareye bir metreküp yağmur yağdı

Yetkililerinden alınan bilgilere göre metrekareye 1 metreküp yağmurun yağdığı ifade edilerek bu yaşanan iklim değişikliğinin altında yatan nedenin küresel ısınmadan kaynaklandığı dile getirildi.Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması istendi.

Meydana gelen sel felaketinin ardından önce can anlayışı doğrultusunda ekipleri yönlendirerek mahsur kalan vatandaşların kurtarılmasına nezaret eden işletme sahipleri, tehlikenin geçmesinin ardından; " Yarın Sabahtan itibaren tüm Fabrika birimleri ve kamu yetkilileri oluşan hasar tespit çalışmalarına başlanılacağı belirttiler.

Hasar tespit çalışmalarına yarın başlanacak...

Her bir zarar kalem kalem tutanak altına alınıyor. Oldukça büyük meblalalrda maddi zarar olduğu tahmin ediliyor... Acıgöl OSB de sanayicimizin yaşadığı felaketin boyutları araştırılıyor. Şu an itibariyle Acıgöl OSB sanayisinde üretim durmuş durumda.

Fabrika yöneticileri ve işletme sahipleri Maddi zararın boyutlarının tespite çalıştıkları" belirtildi.

Bu arada Şiddetli yağışla beraber Nevşehir - Aksaray yolunda oluşan dolu ve su birikintilerinin neden olduğu yerlerde karayolları ekibi çalışmalarına başladı.