TOPAÇ a ÇIKARTMA…

Nevşehir’in Acıgöl ilçesi Kaymakamı  Mustafa Çakır, beraberinde daire müdürleri ile birlikte ilçedeki köy ve kasabalarına yapmış olduğu istişare gezilerinden birini de Topaç köyüne gerçekleştirdi.

Acıgöl Kaymakamı Mustafa Çakır’a , İlçe Jandarma komutanı Fuat YÜREKLİ,  Sosyal yardımlaşma müdürü İlknur DEĞERLİER , Özel idare müdürü Mehmet GÜNDOĞDU , İlçe Milli eğitim müdürü Rüstem ACAR , Tarım müdürü Murat Ali DURAN, İl  Müftüsü Yakup ÖZTÜRK ve diğer yetkililer Topaç köyü ziyaretinde eşlik ettiler.

Acıgöl Kaymakamı  Çakır, Topaç köy kahvesinde halka hitap etti. Ziyaret amaçlarının Köyün ve köylünün her türlü sorunları sıkıntılarını yerinde görmek olarak ifade etti.
Kaymakam Çakır,Köylü’nün sıkıntılarını köylüden Köyün genel anlamda ihtiyaçlarını ise Topaç Köy Muhtarı Yüksel Toprakçı’dan karşılıklı istişareler sonucunda aldıklarını ifade etti.

Kaymakam Çakır,Acıgöl İlçe kurum müdürlerine köylünün ve köyün sorunlarının giderilebilmesi için Talimatlar vererek sorunların bir an önce çözülmesi yönünde çalışmalar yapılmasını istedi.

Topaç Köyü Muhtarı Yüksel TOPRAKÇI köyün genel sorunlarını şöyle sıraladı.

Geçen dönemden beri yaklaşık iki yıldır yarım durumda olan kanalizasyon un bir an önce bitirilmesi,  Geçtiğimiz yıl bir çocuğun buzlu zeminde buz kırılarak ölümü  ile sonuçlanan olay dahilinde, köyümüzün Acıgöl girişi nde kapatılan gölet in tekrar açılması kapatılan bu gölet e biriken yağmur ve kar suları gölet in etrafındaki evlere su baskını vermekte olup bir an evvel tekrar açılması.Köyümüzün hayvancılığa otlak ve mera olarak uygun olması  bu nedenle hayvan sayısının çokluğu ve hayvancılığın daha elverişli yapılabilmesi için bölgemizin uygun yerlerine göletler açılması ,Köyümüzde meşhur olan ve çeşitli etkinliklerin gerçekleştirilebilmesi için ERTAŞ YAYLASI yolunun bir an evvel kumlanması...

Köy içerisinde mahalle yollarının kilit taş ve kumlanması, Köyümüzün Nevşehir istikameti n de özellikle kış aylarında kazalara neden olana ki önce ki hafta olan kaza örnektir, yolumuzun ıslahı yönünde gerekli çalışmaların yapılması.

Son yıllarda TOPAÇ KÖYÜ nün TOPAÇ SARIMSAĞI ile anılıp köyümüz ekonomisine büyük katkı  ve iş istihdamı sağlayan BEYAZ ALTIN nın çeşitli etkinliklerle Dünyaya tanıtılması

Muhtarımızın ihtiyaçlarına genel de olumlu yanıt veren İlçe Kaymakamımız Sayın Mustafa ÇAKIR daha sonra okulumuza geçerek okulumuz öğrenci ve öğretmenlerinin sorunlarını dinleyerek görüş alışverişinde bulundu.

TEŞEKKÜR…

Acıgöl Kaymakamı Sayın Mustafa ÇAKIR a teşekkürü TOPAÇ köyü olarak borç biliriz.

Geçmiş dönemlerde kaymakamı köylünün çoğu sadece kaymakam olarak bilir ilçede kaymakamlar köylerde bu denli halkla iç içe olmaz köylünün derdini istek ve ihtiyacını bırakın kaymakamlık makamında dinlemeyi o makamın kapısından bile geçemezdi köylüm.Ama son yıllarda görüyoruz ki Devlet her türlü kademesiyle halkının yanında sınıf gözetmeksizin sencilik bencilik yapmaksızın köylü şehirli fakir zengin sınıfı ayırt etmeksizin .

TEŞEKKÜRLER  Bizlere(köylüye) kaymakamlığı ilçeyi resmi kurumları devleti sevdiren Kaymakama ..

Ohbe..! Devletimiz yanımızda, artık korkmadan çekinmeden kendimizi ifade edebiliyoruz.TEŞEKKÜRLER Vatandaşına bu özgüveni veren Devlet büyüklerim.

TEŞEKKÜRLER ..Mustafa ÇAKIR kaymakamım! sıcak içten hoşsohbet ve gülen yüzünüz için.Her sınıf vatandaşının derdini sorununu son cümlesine kadar dinleyip çareler arayıp ve o çareyi bulan Kaymakamım Devletim devlet büyüğüm iyi  ki varsınız iyi ki İlçemizdesiniz iyi ki bizimlesiniz.

ALLAH (cc) Devletimize Zeval vermesin.Mustafa ÇAKIR ve onun gibi devlet erkanını başımızdan eksik etmesin Onlardan Razı olsun…

Haber: FİB Haber Özel / Adnan YILDIZ