Acıgöl ilçesinde genç yaşlı birçok vatandaş ulaşımını bisikletle sağlıyor.
Nevşehir'in düz bir coğrafya üzerine kurulmuş Acıgöl ilçesinde, genç yaşlı birçok vatandaş ulaşımını bisikletle sağlıyor. İlçede yaşayan vatandaşlar okula, işe, camiye gidip gelirken toplu taşıma araçları yerine bisiklete binmeyi tercih ediyor.

Bayram Karadeniz, yaptığı açıklamada, 60 yıldır bisiklete bindiğini, emekli olduktan sonra bisiklete daha sık binme imkanı bulduğunu belirtti. Karadeniz, "Akranlarımın çoğu diz ağrısı çekiyor, ben çekmiyorum. Bisiklete binerek hem spor yapmış oluyorum, hem de zinde kalmış oluyorum" dedi.

Uzun yıllar diz ağrısından şikayetçi olan 67 yaşındaki Hüseyin Yaşar ise doktor tavsiyesiyle bisiklete binmeye başladığını ve bu sayede ağrılardan kurtulduğunu söyledi.

İlçenin bisikletle ulaşıma çok elverişli olduğunu belirten Yaşar, "Acıgöl'de genci yaşlısı yediden yetmiş yediye herkes bisiklete biner. Esnafı, öğrencisi, memuru, emeklisi herkes günlük işlerinde bisikleti tercih ediyor. Emekli arkadaşlarımızla kahveye, camiye gelirken bile bisikletle geliyoruz. Sağlıklı yaşamak isteyen herkese bisiklete binmeyi tavsiye ediyorum" diye konuştu.