Acıgöl ilçe Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen program da ilçe Müftüsü Muharrem Evirgen açılış konuşmasında; “28 Nisan da başlayıp, 22 Mayıs’ta sona eren Ezan-ı Güzel Okuma Hizmet İçi Eğitim Kursuna 19 İmam-Hatibimiz katılmak suretiyle mesleki alanda kendilerini daha iyi bir seviyeye getirmişlerdir.
Eylül ayında başlayan ve 30 Mayıs’ta bitecek olan ihtiyaç odaklı Kur’an Kurslarımızda toplam 1678 kursiyer, Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler alanında eğitim öğretim görmüşlerdir. Kurslarımız sona ereceğinden bu gün öğretici ve öğrencilerimizle bir araya gelerek, toplu kapanış programını da gerçekleştirmiş oluyoruz. Kurslarımızda görev yapan hocalarımıza yediden yetmişe, kurslarımıza devam eden bütün Kur’an sevdalılarına teşekkür ederim.

Aile Haftası münasebetiyle ve Soma’da ki gözü yaşlı gönlü yaralı anaları hatırlamak için düzenlediğimiz “İslam’da Kadın ve Ailenin Önemi” konulu konferansa konuşmacı olarak katılımlarından dolayı Saygıdeğer İl Müftümüz Yakup ÖZTÜRK Hocama teşekkür ederim” dedi.

İl Müftüsü Yakup Öztürk ise; “Aile Toplumun Temel taşıdır. Ailenin temel taşı da kadındır. Kadın Anadır, bacıdır, candır, canandır.

Ana başa tâc imiş,
Her derde ilaç imiş,
Bir evlat pîr olsa da,
Anaya muhtaç imiş.
Ana evin Sultanıdır, Cennet anaların ayakları altındadır, Allah Teâla kendisine kulluğu emrettikten sonra anaya, babaya iyiliği emretmiştir. Allah’ın rızası, ana-babanın rızasındadır.

Kadın eş ise o da Allah’ın emanetidir. Kim bu emanete riayet ederse o kerem (iyilik) sahibi Müslümandır.

Kadın ve erkek bir elmanın iki yarısı gibidir. Birbirinin tamamlayıcısıdır. İkisi birleşirse aile meydana gelir, oluşturdukları aile ne kadar sağlam, huzurlu, mutlu olursa, toplum da o derece sağlam, huzurlu ve mutlu olur.

Geleceğimize yön veren Âlimler, Arifler, Müçtehitler, Mütefekkürler, en büyük önderler, liderler hep bu ailede yetişirler.

Ailelerimize sahip çıkalım, dağılmasına, yıkılmasına asla izin vermeyelim. Yuvaları yıkan tuzaklara karşı daima uyanık olalım. Sevgi, saygı, sadakat ve sabır metotlarıyla saadeti yakalayalım” dedi.

               Plaket ve ödül töreni ile program sona erdi.