Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Gençlik Merkezlerince uygulanan ve gençlerin kitap okumasına destek verilmesi amaçlan proje kapsamında Kaymakamı Ömer Tuğrul Kundakçı projeye katılan gençlerle okunan kitaplar hakkında değerlendirmeler yaptı.
Kitap değerlendirmelerinin gençlere katkılarını anlatan Kundakçı "Kitap değerlendirmeleri ile gençler muhakeme, düşünme ve topluluk önünde kendini ifade edebilme yeteneklerini geliştiriyorlar. Topluma faydalı kitapları gençlerimizle her zaman buluşturmaya gayret etmeliyiz. Her kitaba her an ulaşma imkânımız maalesef olmayabiliyor. Gençlik Merkezleri sayesinde ise birçok kitaba ücretsiz bir şekilde ulaşıp, bu tür projelerle de okunan kitapların değerlendirmesini yaparak gençlerimiz daha iyi analiz etme becerisine erişebilirler" diyerek Gençlik Merkezlerinin bu konudaki faydasına da değindi.
Kaymakam Kundakçı, kitap okumanın önemine işaret ederek, "Kitap okuma halkalarına katılan gençlerimizi tebrik ediyorum. Bu güzel projenin hazırlanmasında emeği ve katkısı olanlara teşekkür ediyorum" dedi.