Açık İşleri Kapatmakta Zorluk Çekiyoruz”

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Çalışma ve İş Kur İl Müdürlüğünde oluşturulan meslek danışmanları biriminde her gün yüzlerce işsize ulaşılmaya çalışılıyor.

İşsizlerin hayatlarını idame ettirebilecekleri bir iş sahibi olmalarına yönelik yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Çalışma ve İş Kur İl Müdürü İlhan Temel, Müdürlük bünyesinde görev yapan meslek danışmanlarının ilimizdeki işsizlere ulaşarak onlara iş bulma ve eğitim verme konusunda bilgiler aktardıklarını dile getirdi.

Kurumda 7 bin 500’e yakın işsizin kayıtlı bulunduğunu ancak Cep telefonları ile kendilerine ulaşılan işsizlerin biraz daha iş bulma konusunda kurumla irtibat halinde olması gerektiğini söyleyen Çalışma ve İş Kur İl Müdürü İlhan Temel, “Kurumumuz bünyesinde görev yapmaya başlayan ve her 500 işsize bir meslek danışmanı düşecek şekilde düzenlenen meslek danışmanlığı birimimizde arkadaşlar ulaşabildikleri işsizlerimize kurumumuzla irtibata geçmeleri konusunda bilgiler veriyor. Ancak, telefonla kendilerine ulaşılan işsizlerimizin büyük bir bölümünün geri dönüş yapmaması bizleri de üzüyor. Durum böyle olunca açık işleri kapatmakta zorluk çekiyoruz” dedi.