AK PARTİ Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi Sayın Mustafa AÇIKGÖZ, 50 numaralı formasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Parlamenterler Spor Kulübü Derneği tarafından düzenlenen futbol turnuvasında görev aldı.

Türkiye Milli Forması ile AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'ün yıldızlaştığı Parlamentolar Arası Futbol Turnuvası'nda, Türkiye şampiyon oldu.

TBMM Parlamenterler spor Kulübü Derneği Başkanlığı tarafından organize edilen ’Parlamentolar Arası Futbol Turnuvası’ 7-8 Mayıs tarihlerinde Gloria Sports Arena’nın ev sahipliğinde Antalya Belek’te gerçekleştirildi.

TBMM Parlamenterler Spor Kulübü Derneği Başkanlığı tarafından organize edilen ve Türkiye, Polonya, Ukrayna ve Azerbaycan’dan parlamenterlerin katıldığı ’Parlamentolar Arası Futbol Turnuvası Gloria Sports Arena’nın ev sahipliğinde Antalya Belek’te tamamlandı.

Türkiye’nin ilk ve çok kapsamlı spor kompleksi olan Arena’da Türkiye, Polonya, Ukrayna ve Azerbaycan’dan parlamenterlerin katıldığı ve TRT Spor’dan yayınlanan organizasyonun finali büyük heyecana sahne aldu. 

Karşılaşmalarda TBMM Meclis futbol takımı, Parlamenterler Spor Kulübü Başkanı Adem Tatlı, Başkan Yardımcısı Fahrettin Poyraz, Genel Koordinatörü Mehmet Halkalı, Divan Üyesi Mustafa Açıkgöz (Nevşehir), Harun Tüfekçi (Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı), Kit Komisyonu Başkanı Fatih Şahin (Ankara), Devrim Kök (Antalya), Abdurrahman Öz (Aydın), Bayram Özçelik (Burdur), Hüseyin Şahin (Bursa), İsmail Aydın (Bursa), Osman Boyraz (İstanbul), Abdullah Öztürk (Kırıkkale), Saffet Sancaklı (Kocaeli), Ömer Ünal (Konya), Oktay Çanak (Ordu), Osman Aşkın Bak (Rize), Alim Tunç (Uşak) Milletvekilleri ile sahaya çıktı.

Turnuva finali Türkiye- Azerbaycan final maçıyla sona erdi. Karşılaşmanın 18'inci dakikasında Azerbaycan takımı öne geçerken, Oktay Çanak'ın ayağından 23 ve 70'inci dakikalarda bulduğu gollerle karşılaşmayı 2-1 önde tamamlayan Türkiye, şampiyon oldu. Polonya ise Ukrayna'yı 9-1 yenerek üçüncülüğü elde etti. 

Final maçları sonrası düzenlenen ödül töreninde eski milletvekili Abdurrahman Arıcı, turnuvaya katılan takımlar adına kaptanlara kupa verdi.

Parlamenterler Turnuvası Final maçı öncesi TRT Haber'e açıklamalarda bulunan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Sporun, barış ve kardeşlik olduğunu bir kez daha vurgulayarak Tüm dünyayı Kapadokya' ya davet ediyorum.Ayrıca bu vesile ile Tüm Annelerimizin, anneler gününü de bir kez daha kutluyorum. Bugün ki maçta da Dostluk kazanacak. dedi.