AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Ecz. Mustafa Açıkgöz, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla down sendromlu bireyler ile Mecliste buluştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, "Gazi TBMM’mizde Farkındalık oluşturarak bizleri ziyarete gelen evlatlarımıza, değerli eğitimcilerimize teşekkür ediyorum. Gülüşleri, samimiyetleri, hayatımıza kattıkları +1 değer ile en güzel farkındalıktır bu güzel kardeşlerimiz" dedi. 

Milletvekili Açıkgöz, down sendromlu bireylerin yardım etmeyi seven, kin tutmayan, dürüst insanlar olduğunu belirtti. Bu özellikleri ile topluma değer kattıklarını dile getiren Açıkgöz, down sendromlu insanların üstün yetenekli olduklarını ifade etti.

Türkiye'de 80 bin civarında down sendromlu insanın bulunduğunu ifade eden Milletvekili Açıkgöz, "Down sendromlu insanlar bir melektir, temiz kalplidirler, bulundukları her ortama güzellik, sevgi katarlar." diye konuştu. 

Down sendromlu insanların toplumda daha çok yer edinmeye başladığını söyleyen Açıkgöz, AK Parti hükümetinin de bu alanda önemli çalışmalar yaptığını anlattı. Açıkgöz, masa tenisinde, yüzmede dünya şampiyonu olmuş sporcuların bulunduğunu belirterek, onların her alanda daha ileriye gitmelerini arzuladıklarını kaydetti.

Nevşehir Özel Eğitim Uygulama Merkezinde öğrenim gören Down Sendromlu öğrenciler ile Beden eğitim öğretmeni Tarkan Güney, TBMM'de AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Ecz. Mustafa Açıkgöz ile birlikte daha sonra Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ı ziyaret ettiler.

TBMM'de unutulmaz bir gün yaşayan özel çocukların, ziyareti günün anısına çekilen fotoğrafla sona erdi.