AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Ecz. Mustafa Açıkgöz yaptığı açıklamasında; "Kudüs bizimdir; gönlü yüce, Nevşehirli aziz hemşerilerimizi, Birlik Vakfı Nevşehir Şubesi ve DERSİAD Nevşehir Şubesi temsilcilerimizle hep birlikte planlandığı üzere 21 Eylül’de Kudüs 'ümüzü bizzat ziyaret ederek, kardeşlerimizin yanında olmaya tekrar davet ediyorum "dedi.


“Kalbimizin bir yarısı Mekke bir yarısı Medine, üzerinde de bir tül gibi Kudüs vardır,” öyleyse gelin hep birlikte Kudüs'e sahip çıkalım. Kardeşlerimizin yanında olalım.
 
Medeniyetlerin beşiği Nevşehir, mazlumların umudu Türkiye; bundan sonra da kardeşlik, dayanışma, barış ve istikrarın tarafında olmaya devam edecektir. Bölgenin istikrarı, huzuru ve geleceği için insanî ve İslamî çabalarımızı artırarak devam ediyor.
 
Müslümanların Mekke'deki Mescid-i Haram ve Medine'deki Mescid-i Nebevi'den sonraki üçüncü kutsal mabedi olan Kudüs'teki Mescid-i Aksa’ ya 400 yıl boyunca hizmet etme şerefine nail olmuş bir milletin evlatları olarak kutsal mabedimizi ziyarete aziz hemşerilerimizi tekrar davet etmek istiyorum.
 “Kutsal mekânları korumak; imkân meselesi değil iman meselesidir”
 
İsrail askerleri edepsizceMescid-i Aksa'nın bahçesini postalları ile kirletebiliyorsa, orada kolayca Müslüman kardeşlerimizin kanını döküyorlarsa, bunun sebebi, bizlerin Kudüs'e ve kardeşlerimize yeteri kadar sahip çıkmıyor oluşumuzdandır. Kudüs, gönlümüzün sevgi bahçesidir. Dünya barışının tekrar sağlanması, barış tohumlarının dualarla tekrar yeşermesi için geliniz hep birlikte Kudüs’ ü ziyarete gidelim.
Yüreğimizdeki iman ve kardeşlik değerleriyle ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ ya gönülden bağlılığımız ve fiili duamız artarak devam edecektir. Mescid-i Aksa'nın dört bir yanında şanlı bir direniş sergileyen, bizzat orada bulunan, dünyanın değişik yerlerinde desteklerini, dualarını esirgemeyen Filistinli ve diğer milletlerden kardeşlerimiz de bu zeminin dipdiri ayakta olduğunu cümle âleme ilan etmektedir.
Âlemlere rahmet olarak gönderilen, Peygamber Efendimiz (SAV)’ in zaman ve mekân üstü çağrısına değinen; milletin lideri, mazlumların umudu Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN Beyefendilerinin de ifadelerini bir kez daha hatırlatmak istiyorum: “İmkânı olan herkes, bulduğu her fırsatta Peygamber Efendimizin tavsiyesine uyarak lütfen Kudüs'ü, Mescid-i Aksa'yı ziyaret etsin. Gidemeyenler de oradaki kardeşlerimize kandil yağı olması babından yardım göndersinler."
 
Kudüs bizimdir;hayırsever ve gönlü yüce, Nevşehirli aziz hemşerilerimizi, Birlik Vakfı Nevşehir Şubesi ve DERSİAD Nevşehir Şubesi temsilcilerimizle hep birlikte planlandığı üzere 21 Eylül’de Kudüs’ü bizzat ziyaret ederek, kardeşlerimizin yanında olmaya tekrar davet ediyorum.
 
Ecz. Mustafa AÇIKGÖZ
AK PARTİ Nevşehir Milletvekili
TBMM Başkanlık Divanı Üyesi